Маркушин і Карплюк піднялися в рейтингу найвпливовіших людей Київщини

265246792 2006368892875161 7646631488740979556 N (1)

У ТОП-100 найвпливовіших людей Київської області у 2022 році за версією інтернет-порталу «Моя Київщина» Ірпінський міський голова Олександр Маркушин посів 19-е місце, піднявшись одразу на 41 пункт та випередивши всіх мерів регіону. Голова Інвестиційної ради Ірпеня, лідер партії «Нові Обличчя» Володимир Карплюк теж покращив свій результат: три роки поспіль він упевнено долав сходинку за сходинкою і цього разу зайняв 22-у позицію.

«Із початку повномасштабного вторгнення міський голова Олександр Маркушин показав себе як сильний та вольовий лідер. Він особисто долучився до оборони міста, де вчасно створили та озброїли територіальну оборону, й категорично відмовився здавати Ірпінь росіянам попри загрозу для власного життя. Також меру вдалося організувати ефективну евакуацію ірпінців з охопленого боями міста. Відео і фото Маркушина в однострої з автоматом облетіли тоді всі світові ЗМІ», – розповідається в редакційній статті порталу, присвяченій рейтингу.

Її автори зазначають, що в результаті російської агресії на відбудову Ірпеня потрібен мільярд доларів, і Маркушин разом із Володимиром Карплюком докладають значних зусиль, щоб залучити кошти з-за кордону. При цьому мер «обіцяє повну прозорість використання інвестованих у відбудову коштів та навіть планує встановити камери на відновлюваних об’єктах».

«У грудні, коли внаслідок терористичних ракетних атак росіян по енергетичній системі більшість жителів Київщини відчула на собі, що таке блекаут, в Ірпені безперебійно працювало водопостачання. Маркушин знайшов можливість забезпечити всі об’єкти критичної інфраструктури генераторами», – наголошується у статті.    

Упорядники рейтингу зауважують, що лідер «Нових Облич» Володимир Карплюк від початку російського вторгнення залишався в Україні, і «його команда також показала себе з найкращого боку у цей важкий період».  

Зазначається, що «після вигнання окупантів із Київщини Карплюк як голова Інвестиційної ради Ірпеня відразу розгорнув активну діяльність», зокрема «запрошує зарубіжних інвесторів та іменитих архітекторів, налагоджує стосунки Ірпеня з Маямі та їздить по світі із цікавими пропозиціями для іноземців».

«Разом із нардепом від «Батьківщини» Сергієм Тарутою та мером Маркушиним [Карплюк] заснував Фонд відновлення Ірпеня, який єдиний на Київщині щомісяця публікує фінансові та матеріальні звіти», – підкреслюють автори.

Вони також нагадали, що в серпні Володимир Карплюк очолив Київське обласне представництво Конфедерації будівельників України, а його компанія ТОВ «Відважних» єдина в Ірпені відновила діяльність після деокупації та здала в експлуатацію ЖК «Burgundia».

Відзначається також, що «у політичній площині Карплюк продовжує спиратися на свою партію «Нові Обличчя», яку в Ірпені представляє мер Олександр Маркушин та депутати найбільшої фракції в міськраді; окрім цього, політсила представлена фракціями у Бучанській районній раді, Бучі, Гостомелі, Вишневому, Бородянці та Коцюбинському». 

Коцюбинський селищний голова Сергій Даніш посідає в рейтингу 76-е місце, народний депутат України Андрій Клочко – 87-е.

Очолюють ТОП-100 Президент України Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, голова Офісу Президента Андрій Єрмак та його заступник Кирило Тимошенко, голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов, командувач угруповання сил і засобів оборони Києва, ексголова обласної військової адміністрації Олександр Павлюк, начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, чинний очільник КОВА Олексій Кулеба, керівники й депутати облради, заступник Генпрокурора Олексій Хоменко, командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, командири бригад ЗСУ, начальник Головного управління СБУ в Києві та Київській області Артем Бондаренко.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300