Маркушин і Карплюк зустрілися з президенткою ЄБРР, послами низки країн у ЄС і депутатом Європарламенту (фото)

285859605 443682671090145 8822957683749608462 N

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин і голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк на запрошення посла України в ЄС Всеволода Ченцова узяли участь в урочистому заході Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у Брюсселі.

За словами Маркушина, цей захід «зібрав багато шанованих гостей, зокрема послів різних країн у Євросоюзі».

«Розповіли президентці ЄБРР Оділь Рено-Бассо історію боротьби Ірпеня із окупантами, про воєнні злочини росіян, вбивства мирних мешканців та масштабне руйнування міської інфраструктури. Щиро вдячні пані Оділь, яка значну частину своєї промови присвятила саме Україні та необхідності підтримки Євросоюзом нашої країни саме у напрямку відбудови міст. Також вдалося поспілкуватися і з багатьма послами, яким пояснили, наскільки критичним для Ірпеня є швидке відновлення житлового фонду та соціальної інфраструктури», – повідомив міський голова на своїй сторінці у фейсбуці.

«Не втрачаємо жодної можливості розповісти про Ірпінь та попросити підтримки й допомоги нашому місту у міжнародної спільноти», – підкреслив Олександр Маркушин.

Також Маркушин, Карплюк і депутатка Бучанської міськради від партії «Нові Обличчя» Ірина Ярмоленко зустрілися з депутатом Європарламенту від Литви Андрюсом Кубілюсом.

Як зауважив голова Інвестради Ірпеня, литовський політик є палким прихильником України. «У його кабінеті на видному місці – футболка із зображенням Юлії Паєвської («Тайри») – відомої української волонтерки та парамедика, яка зараз у полоні росіян. Почули від пана Андрюса багато слів підтримки, і у свою чергу вкотре за ці дні розповіли про Ірпінь та потребу нашого міста в допомозі. Для нас зараз дуже важливо, щоб слово «Ірпінь» якомога частіше звучало в Європі, і ми для цього робимо все від нас залежне», – зазначив Володимир Карплюк.

Нагадаємо, перебуваючи в Брюсселі, Олександр Маркушин і Володимир Карплюк провели перемовини з представником України при ЄС Всеволодом Ченцовим, із генеральним секретарем Європейського комітету регіонів Петром Бліжковськи, головним політичним радником президента Комітету Філіппо Террузо та з заступником голови Групи підтримки України в Єврокомісії Георгом Зіглером. Крім того, в ході робочої поїздки в Європу та США вони виступили на «Baltic Business Forum» у Польщі, зустрілися з українською діаспорою у Г’юстоні, а також із мером Мілуокі (американського міста-побратима Ірпеня) Кавальє Джонсоном.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300