Маркушин і Щербина обговорили з українським послом у Франції можливість отримання допомоги у відбудові Ірпеня

Photoeditorsdk Export (3)

Міський голова Ірпеня Олександр Маркушин і координатор Гуманітарного штабу міста Петро Щербина обговорили з послом України в Парижі Вадимом Омельченком можливість отримання від Франції допомоги у відбудові Ірпеня. Про це Маркушин повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.  

«Щойно у складі офіційної делегації Київщини на чолі із віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгою Стефанішиною, разом із координатором Гуманітарного штабу Ірпеня Петром Щербиною зустрілися із Послом України у Франції Вадимом Омельченком. Обговорили можливі варіанти допомоги Ірпеню з боку Франції для невідкладної відбудови житлової та соціальної інфраструктури міста», – написав мер.

Під час зустрічі вони «вкотре наголосили, що саме Ірпінь внаслідок російської агресії зазнав найбільших руйнувань серед міст Київщини і потребує найбільшого фінансування для оперативного відновлення». «У першу чергу це стосується шкіл, дитячих садків та, звичайно, житла для ірпінців, які його втратили», – підкреслив міський голова.

Нагадаємо, вчора Олександр Маркушин і голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк разом із Вадимом Омельченком узяли участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятника Анні Київській.

Раніше Олександр Маркушин запросив ірпінців і всіх українців, що зараз перебувають у Парижі, відвідати фотовиставку «Зруйнований, але нескорений Ірпінь», яка відкриється в середу, 8 червня, і триватиме два тижні. 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300