Мати нардепа Горобця стала власницею елітного «Мерседеса»-«кубика»

Photoeditorsdk Export 2021 01 08t174639.540

Напередодні Нового року мати народного депутата України від 95-го виборчого округу Олександра Горобця стала власницею елітного автомобіля «Mercedes-Benz G-500» 2019 року випуску. За інформацією сайтів із продажу автівок, ця машина, яку в народі називають «кубиком», коштує від 150 до 300 тисяч доларів – залежно від комплектації. Про це повідомляє агенція «Слідство.інфо».

Зазначається, що мама депутата — пенсіонерка (раніше працювала в медичній сфері).

Журналісти зауважують, що сам Горобець до обрання в парламент не мав власного бізнесу та нагадують, що раніше він працював заступником директора державного підприємства «Укрспирт», «яке є частим фігурантом корупційних скандалів». 

Як повідомляється, нещодавно, а саме перед голосуванням за державний бюджет, Горобець відвідував офіс бізнесмена Іллі Павлюка, якого вважають куратором однієї з депутатських груп у парламенті. «За часів президентства Віктора Януковича його називали «королем західної контрабанди». Він був близьким до Ігоря Калєтніка, який тоді очолював Державну митну службу України», – відзначають автори розслідування та додають, що, «за даними ЗМІ, так звана депутатська група Павлюка регулярно голосує за рішення, які є вигідними для бізнесу українського олігарха Ріната Ахметова».

В останній декларації Олександр Горобець зазначив, що володіє автомобілем «Toyota Camry», а також користується двома машинами, які належать його батькам – BMW 530E та «Land Rover». У телефонному коментарі журналістам депутат сказав, що батьки продали ці дві автівки та купили новий «Mercedes». Проте BMW і «Land Rover» разом коштують 890 тис. грн – тобто п’яту частину від мінімальної ціни «кубика». 

Розповідати деталі Горобець не захотів і дав зрозуміти, що купувати дорогі автомобілі має змогу його батько. Автори розслідування з’ясували, що батько нардепа – «не олігарх і не топ-менеджер», а фізична особа-підприємець і співвласник половини київської компанії, яка в останні роки не веде активної діяльності.

Також журналісти зауважили, що небажання продовжувати розмову Горобець пояснив, зокрема, тим, що «знаходиться на вечері з друзями, попри те, що це був робочий час».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

Сьогодні, 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

Сьогодні, 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

Сьогодні, 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

Сьогодні, 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

Сьогодні, 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

Сьогодні, 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

Сьогодні, 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300