Медустанови Ірпінського регіону отримали швидкі тести для діагностики COVID-19

Photoeditorsdk Export (1)

Медичні установи Приірпіння отримали швидкі тести для діагностики захворювання, що викликається новим коронавірусом. Про це сьогодні, 14 березня, повідомив у фейсбук-групі «Сімейний лікар. Ірпінь» головний лікар Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський.

«Учора медичні установи нашого регіону отримали швидкі тести для діагностики захворювання COVID-19. Діагностика буде проводитися пацієнтам із підозрою на COVID-19 за медичними показаннями (наявність симптоматики, підтверджений контакт із хворим на COVID-19) та з дотриманням умов біобезпеки», – зазначив він.

При цьому Андрій Левківський зауважив, що «єдиним достовірним, дієвим методом діагностики у світі все ж залишається ПЦР-діагностика, яка на сьогодні проводиться в референтній лабораторії Центру громадського здоров’я у м. Києві». «У випадку позитивної діагностики за допомогою швидкого теста пацієнти будуть скеровуватися до референтних інфекційних лікарень для подальшої ПЦР-діагностики та підтвердження діагнозу», – додав лікар.

Нагадаємо, у зв’язку з загрозою поширення коронавірусної інфекції для жителів Ірпінського регіону підготували спеціальну пам’ятку, в якій містяться рекомендації, як уберегтися від зараження, перелік симптомів ГРВІ, грипу і COVID-19, а також список телефонів усіх амбулаторій Приірпіння.

Також для населення Київської області запрацювала гаряча лінія для отримання інформації з питань, пов’язаних із COVID-19. 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300