Мер французького міста Канни відвідав місто-герой Ірпінь (відео)

Ніби давнього друга. Так Ірпінський міський голова Олександр Маркушин зустрів мера французького міста Канни, президента Асоціації мерів міст Франції Давіда Ліснара біля «Ірпінських Липок».

Вони познайомилися у червні минулого року під час ділового візиту у Париж. Тоді ж підписали меморандум про співпрацю між Ірпенем та Асоціацією мерів міст Франції. А зараз Ліснар приїхав до Ірпеня продемонструвати місту-герою особисту підтримку. Розповідає, хоч і бачив раніше ці кадри на відео, все ж був шокований побачити наживо масштаби зруйнованого.

Давід Ліснар, мер міста Канни, президент Асоціації мерів міст Франції:

«Те, що я побачив сьогодні в Ірпені, повністю підтверджує розповідь мера міста під час нашої зустрічі у Парижі. Також побачене підтверджує всі потреби зруйнованого росіянами міста, міста яке стало героєм. Наразі головне – знайти можливості для відбудови знищеного, і я впевнений що Франція та вся Європа будуть підтримкою цих процесів».

Мери обговорили можливості допомоги Ірпеню вже зараз. Гість зазначив, що цей процес досить тривалий, бо залучено багато французьких громад. Втім, домовилися, що попри труднощі працюватимуть над прискоренням процесу.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Його бачення, його думка і його підтримка дуже важлива сьогодні для нашого міста-героя Ірпеня. І сьогодні ми проговорюємо питання, яку вони вже сьогодні можуть надати допомогу по відбудові і будинків багатоповерхових, і по відбудові нашої соціальної інфраструктури і, звичайно, максимально пришвидшуємо ці процеси бо нам потрібна допомога вже сьогодні і саме зараз».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300