Мер Парижу пообіцяла сприяти відбудові освітніх закладів Ірпеня (фото, відео)

Photoeditorsdk Export (3)

Під час зустрічі в Парижі з Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним і координатором Гуманітарного штабу Ірпеня Петром Щербиною мер французької столиці Анн Ідальго пообіцяла зробити все можливе, аби залучити ресурси для відбудови освітніх закладів Ірпінської громади. Про це Маркушин повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

«Сьогодні зустрілися із мером Парижу Анн Ідальго у складі офіційної делегації Київщини на чолі із віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгою Стефанішиною, разом із послом України у Франції Вадимом Омельченком та керівником Гуманітарного штабу Ірпеня Петром Щербиною. Розповів про нашу найбільшу потребу сьогодні у фінансах на відбудову зруйнованої соціальної інфраструктури та житлового фонду міста. Пані мер наголосила, що зробить усе можливе для залучення компаній та фондів для відбудови шкіл та дитсадків Ірпеня», – зазначив міський голова.

Він подякував Анн Ідальго за те, що в Парижі гостинно прийняли тисячі українських жінок і дітей, зокрема і з Ірпеня, які через війну змушені були покинути свої домівки, та передав їй сувенір із зображенням ірпінського пам’ятника молодому Тарасу Шевченку.

«Дякую Анн Ідальго за щирі слова підтримки та обіцянку й надалі допомагати українцям у цей складний для нас час!» – наголосив Олександр Маркушин.

Нагадаємо, сьогодні Олександр Маркушин, голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк і координатор ірпінського Гуманітарного штабу Петро Щербина домовилися з Асоціацією мерів та президентів міжгромад Франції про створення робочої групи, яка опікуватиметься відбудовою Ірпеня

Також сьогодні Олександр Маркушин відкрив у Парижі фотовиставку «Зруйнований, але нескорений Ірпінь»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300