Мінздоров’я оновило стандарти надання допомоги хворим на COVID-19

0000000000000

Міністерство охорони здоров’я України оновило алгоритми надання медичної допомоги в стаціонарі пацієнтам із COVID-19, повідомляють у відомстві.

Згідно з оновленими медичними стандартами, стаціонарне лікування має обов’язково надаватися:

  • хворим із підозрою/підтвердженим COVID-19 у середньому й тяжкому стані, а також при ознаках пневмонії або дихальної недостатності;
  • пацієнтам, незалежно від тяжкості стану, які належать до групи ризику розвитку ускладнень.

До цієї групи ризику відносять пацієнтів із тяжким перебігом артеріальної гіпертензії, декомпенсованим цукровим діабетом, із імуносупресивними станами, тяжкою хронічною патологією дихальної та серцево-судинної систем, нирковою недостатністю, аутоімунними захворюваннями, тяжкими алергічними хворобами, цереброваскулярними захворюваннями в стадії декомпенсації, онкологічними захворюваннями.

Зазначається, що після прибуття пацієнта до закладу охорони здоров’я проводиться медичне сортування за тяжкістю захворювання, необхідністю починати заходи медичної допомоги та наявністю ТГРС (тяжкого гострого респіраторного синдрому), пов’язаного з COVID-19.

«Залежно від стану хворого та його класифікації спеціалісти надають відповідну медичну допомогу. Всім пацієнтам з COVID-19, які перебувають у стаціонарі, проводять профілактику загальних ускладнень. Вагітні жінки з підозрою на COVID-19 мають бути госпіталізовані у спеціалізований стаціонар, уся терапія має проводитися з урахуванням стандартів ведення вагітності», — сказано в повідомленні.

У міністерстві зауважують, що ці положення «ґрунтуються на рекомендаціях Всесвітньої організації охорони здоров’я, оновлених після поширення хвороби за межі Китаю, та є адаптованими до потреб системи охорони здоров’я України».

Нагадаємо, на сьогодні в Україні — 549 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, у т. ч. 69 зафіксовано протягом доби. В Ірпінському регіоні виявлено 4 випадки коронавірусної хвороби (2 — в Ірпені, по одному — в Гостомелі й Ворзелі), у сусідній Бучі — 1.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300