Молоді медики з Ірпеня зможуть пройти стажування в Іспанії

Photoeditorsdk Export (41)

Молоді медики з Ірпеня зможуть пройти стажування в шпиталях Іспанії, які мають успішний досвід боротьби з COVID-19. Попередньої домовленості про це було досягнуто під час робочої зустрічі в. о. Ірпінського міського голови Андрія Літвинова та заступниці мера Ірпеня Юлії Устич із президенткою іспанської фундації «Juntos por la Vida» («Разом за життя») Кларою Арналь. Про це повідомила радниця міського голови з питань міжнародного співробітництва Оксана Сулима.

«Як результат зустрічі є попередні домовленості про стажування молодих ірпінських медиків в іспанських госпіталях, які мають успішний досвід у боротьбі з COVID-19, та про готовність фундації «Juntos por la Vida» підтримувати інші соціально значущі спільні українсько-іспанські проєкти», — зазначила вона.

За словами Оксани Сулими, фундація співпрацює з Україною та, зокрема, з Ірпенем уже більш ніж чверть століття. На сьогодні за її підтримки реалізовуються різноманітні проєкти для дітей із родин вимушених переселенців, якими опікується ірпінський Громадський центр для внутрішньо переміщених осіб, очолюваний Надією Філімоновою-Скрипкою.

Протягом усього періоду співпраці близько 200 українських дітей щороку мали можливість провести канікули й оздоровитись у гостинних іспанських родинах. Наразі «Juntos por la Vida» підтримує юних мешканців так званої «сірої зони» на Донбасі – міст Красногорівка і Волноваха.

Клара Арналь зауважила, що більшість випускників програм фундації підтримують її проєкти, вже будучи дорослими.

Як повідомлялося раніше, фундація «Juntos por la Vida» два роки поспіль фінансувала в Ірпені діяльність організованого Громадським центром для ВПО літнього табору «Країна Щасливія», в якому оздоровлюються діти з родин переселенців та з соціально незахищених сімей.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300