«Муніципальна варта» долучилася до гасіння пожежі в заплаві ріки Ірпінь (фото)

91881958 1082601952109027 7548299572682948608 O

Співробітники ірпінської «Муніципальної варти» долучилися до гасіння пожежі трав’яного настилу в заплаві ріки Ірпінь. Про це розповідається на сторінці «Мунварти» в соцмережі.

Займання трави сталося на ділянці заплави уздовж вул. Західної в Ірпені. Повідомлення про це надійшло в чергову частину «Муніципальної варти» від місцевих жителів.

Були викликані надзвичайники. Гасити пожежу прибули вогнеборці з 36-ї Державної пожежно-рятувальної частини (Ірпінь) і 35-ї ДПРЧ (Буча). Було задіяно три одиниці пожежної техніки.

«Направлений на місце події екіпаж «Муніципальної варти» став свідком масштабного загорання площею приблизно 3 гектари, яка швидко збільшувалася через сильний вітер і дуже густий трав’яний настил. Інспекторами МВ було прийняте рішення надати допомогу, оскільки навіть 12 бійцям особового складу вогнеборців, залученим до ліквідації загорання, з такою масштабною пожежею впоратись складно. Через те, що важкі пожежні машини не мали змоги дістатися до місць загоряння, трав’яний покрив і чагарники гасили вручну спеціальними «ляпалками» — прямокутниками міцної гуми на держаку. Інспектори «Муніципальної варти» озброїлися позиченими у рятувальників «ляпалками» та пліч-о-пліч з ними відбивали полум’я до повної ліквідації загорання», — розповіли «вартові».

Як повідомляють рятувальники, пожежу вдалося локалізувати на площі близько 6 га та повністю ліквідувати через одну годину і 50 хвилин після отримання повідомлення.

Нагадаємо, днями спроба ірпінських городників спалити залишки рослинності на своїй ділянці обернулася пожежею, яка охопила два гектари заплави в районі набережної.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300