«Муніципальна варта» Ірпеня посилює співпрацю з поліцією (відео)

«Муніципальна варта» Ірпеня на Київщині ще більш активно співпрацюватиме з місцевою поліцією. Про це домовилися під час зустрічі нового начальника Ірпінської поліції Валерія Євтушенка з керівниками громадських формувань регіону.

Валерій Євтушенко, начальник Ірпінського відділу поліції:
«У нас є громадські формування, вони діючі, й ми повинні співпрацювати для забезпечення публічної безпеки і порядку в тих населених пунктах, де вони створені. Поліція і я особисто буду в цьому сприяти».

У Києво-Святошинському районі, де раніше працював Валерій Євтушенко, поліція тісно співпрацює з тринадцятьма громадськими формуваннями. І результати такого партнерства тільки позитивні, каже полковник.

«Я знаю силу таких підрозділів – громадських формувань – у наданні допомоги поліції в затриманні злочинців, грабіжників, профілактиці вуличної злочинності. Це все дуже-дуже суттєво. І тільки наша злагоджена дія в цьому напрямку буде давати суттєві результати».

Під час зустрічі обговорили, як зробити взаємодію поліції та «Муніципальної варти» більш ефективною. Домовилися зустрічатися щонайменше раз на місяць, створити спільну групу для оперативного обміну інформацією та якнайшвидше налагодити регулярне спільне патрулювання.

Микола Ковальчук, керівник КП «Муніципальна варта»:
«Це організація нічного патрулювання вулиць міста – в основному, пішого, перевірка закладів торгівлі, розважальних закладів, перевірки щодо торгівлі алкоголем у заборонений час, знаходження неповнолітніх у нічний час без дорослих і взагалі спільні відпрацювання щодо публічної безпеки».

Також Валерій Євтушенко вже цього тижня зустрінеться з керівниками міст і селищ Приірпіння, аби ініціювати створення громадських формувань із охорони порядку там, де їх досі немає.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300