Муніципальна варта Ірпеня відпрацьовувала роботу з дефібрилятором

Інспектори Ірпінської Муніципальної варти регулярно навчаються надавати людям першу домедичну допомогу. Сьогодні до них приїхали фахівці «44-го навчального центру», щоб детально ознайомити з роботою зовнішнього автоматичного дефібрилятора.

Ірпінська міська рада – один зі небагатьох органів місцевого  самоврядування в Україні, який забезпечений таким життєво необхідним приладом.  Придбали його у 2017 році за кошти громадського бюджету і він завжди знаходиться у черговій частині муніципальної варти.

Найголовніше в навчанні –  не лише ознайомити присутніх з обладнанням і принципом його роботи, але й  дати елементарні   практичні навички первинних реанімаційних заходів, необхідних до приїзду швидкої допомоги.  У муніципальній варті Ірпеня 90 відсотків працівників систематично  проходять курси, на яких вдосконалюють навички надання первинної до медичної допомоги.

Микола Ковальчук, керівник КП «Муніципальна варта»:

«У нас на цілій рік розписані різні модулі з надання першої домедичної допомоги. Також ми запросили вчителів,  працівників виконавчого комітету, ЦНАПу для того, щоб вони теж набули якихось навичок по серцево легеневій реанімації, тим паче, що все обладнання знаходиться тут, в міській раді».

За словами інструктора, найважливіше у здобутті навичок домедичної допомоги — зрозуміти і відпрацювати чіткий алгоритм дій, визначений міжнародними протоколами. І  що чіткіше цей алгоритм людина зрозуміє, то простіше їй буде надавати допомогу потерпілим.

Олексій Урін, заступник голови ГО «44 навчальний центр»:

«Для будь-якого навчання — головне, щоби люди спробували самі, тобто всі рефлексії та навички відпрацьовуються через самостійне виконання вправ».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300