«Муніципальна варта»: У всіх освітніх закладах Ірпеня встановлені «тривожні кнопки»

Photoeditorsdk Export 2019 11 14t132146.757

У всіх освітніх закладах Ірпеня – школах, дитсадках, установах позашкільної освіти, ДЮСШ – працюють кнопки тривожного виклику групи швидкого реагування «Муніципальної варти». Про це повідомляє сайт комунального підприємства.

«Кнопки були встановлені в рамках міської програми «Безпечне місто» задля посилення режиму безпеки в освітніх закладах, адже всі батьки хочуть бути впевненими в тому, що поки їхня дитина знаходиться в навчальному закладі — вона у повній безпеці», – зазначається в публікації.

Кнопками тривожного виклику потрібно користуватися «в разі проникнення в приміщення сторонніх агресивних людей, виникнення ситуації, яка може загрожувати здоров’ю та спокою дітей і вчителів, спробах крадіжки матеріальних цінностей, псування комунального майна та в інших надзвичайних ситуаціях, вказаних на інформаційних табличках під кнопкою». Після отримання сигналу група швидкого реагування «Муніципальної варти» за 5–10 хвилин прибуде до центрального входу в приміщення і попрямує до місця, де розташована кнопка тривожного виклику.

«При випадковому натисканні на кнопку або хибному виклику потрібно негайно зателефонувати до чергової частини «Муніципальної варти» за одним із номерів цілодобових телефонів: (04597) 60-400, (073) 070-05-57», – зауважується в повідомленні.

«Муніципальна варта» просить учителів і батьків проінформувати дітей про наявність кнопки тривожного виклику в їхньому навчальному закладі.

На підприємстві запевняють, що справність пристроїв перевіряється щомісяця.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що «тривожні» кнопки з’являться також на вулицях Ірпеня. Як розповів у коментарі ITV керівник КП «Муніципальна варта» Микола Ковальчук, зараз впроваджується пілотна частина цього проєкту: тривають роботи із встановлення перших трьох пристроїв. Після тестування новинки установлять ще сім кнопок, урахувавши думку містян щодо того, де саме їх краще розмістити.  



Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300