«Муніципальна варта» й комунальники Ірпеня вивчали досвід вінницьких колег

Photoeditorsdk Export (26)

Делегація з Ірпеня Київської області, до якої входили, зокрема, очільник управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ міськради Сергій Канюра, начальник Комунального підприємства «Муніципальна варта» Микола Ковальчук і керівники чергової частини та інженерно-технічної служби цього КП, ознайомилася з роботою низки структурних підрозділів Вінницької міської ради та «Муніципальної варти» Вінниці. Про це розповідається на сторінці ірпінських «вартових» у фейсбуці.  

«Відвідавши «Муніципальну варту» м. Вінниця, ми поцікавилися, яка структура, відділи й напрямки діяльності підприємства та його фінансування. Будемо відверті — рівень його оснащеності нас приємно вразив. Проте це й не дивно, адже вінницька «Варта» є однією з перших, створених в Україні муніципальних варт. І ми впевнені, що обрали правильний шлях, адже багато зі зробленого нами є і у вінницьких колег – ми розвиваємось послідовно, проходячи ті самі етапи вдосконалення», – йдеться в повідомленні.

Ірпінська делегація ознайомилася з роботою створеного у 2017 році «ситуаційного центру», який є «очима міста». У центрі чергують не тільки працівники «Муніципальної варти», а й поліцейські та співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій – між цими структурами та міськими комунальними службами налагоджена взаємодія. Ірпінці дізналися, за якими принципами побудована система інтелектуального відеоспостереження, ознайомилися з її програмним забезпеченням і технічними вимогами для неї, з’ясували, яким чином відслідковуються автомобілі порушників правил дорожнього руху тощо. «Щодня прессекретар ситуаційного центру інформує вінничан про надзвичайні ситуації в місті та реагування на них, розміщуючи власні випуски новин на YouTube-каналі та в соцмережах», – розповідає «Муніципальна варта».

Також делегація відвідала «Цілодобову варту» — структурний підрозділ Виконавчого комітету Вінницької міськради. ​Це відділ оперативного реагування, на який покладено функції прийому звернень громадян, забезпечення їхнього розгляду, швидкої реакції на аварійні й надзвичайні ситуації в місті, а також відстеження ходу усунення цих ситуцій. Ця диспетчерська служба узагальнює інформацію, що надходить від всіх структурних підрозділів, комунальних підприємств, установ та організацій різних форм власності, які пов’язані з забезпеченням життєдіяльності міста, та постійно з ними взаємодіє. Спеціальне програмне забезпечення фіксує звернення містян та реагування на них, тому жодне звернення не залишається без відпрацювання.

Ірпінці ознайомилися і з міською системою централізованого оповіщення європейського зразка, яка передбачає у випадку надзвичайного стану розгортання штабу та 16 точок оповіщення, що можуть передавати інформацію за допомогою звуку й розсилки повідомлень. Для оповіщення можна обрати окремий район, і всі оператори мобільного зв’язку розішлють смс-повідомлення про небезпеку або іншу екстрену інформацію жителям цього району.  

Крім того, делегація відвідала кімнату новоствореного відділу паркування, інспектори якого будуть працювати по всій Вінниці й виносити постанови про адміністративні правопорушення. «Законодавство дозволяє виконувати цю функцію навіть без присутності водія. Визначатимуть вид порушення, робитимуть дві фотографії з прив’язкою до геолокації та виписуватимуть повідомлення про адмінправопорушення. Далі повідомлення надрукують на мобільному принтері та залишать на склі автомобіля. Також інформацію про штраф у паперовому вигляді надсилатимуть рекомендованим листом власнику авто за місцем реєстрації», – розповіли в «Муніципальній варті».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300