«Муніципальна варта» розповіла, як законно продати і купити ялинку в Ірпені

Photoeditorsdk Export 2020 12 28t102214.119

Купуючи собі на свята ялинку чи сосну, необхідно перевірити, чи легально потрапило деревце в пункт продажу. Про це зазначається в повідомленні ірпінської «Муніципальної варти».

«Новорічні дерева, залежно від їхнього походження, умовно можна поділити на законно і незаконно добуті. Тому перше, на що варто звернути увагу при придбанні ялинки чи сосни – це легальність дерева. Шановні громадяни, купуйте виключно чіповані новорічні дерева! Це гарантія того, що вони були спеціально вирощені в питомниках та новорічних плантаціях у лісництвах з метою подарувати вам відчуття свята. Виявити недобросовісних підприємців та браконьєрів може кожен. На кожному «законному» дереві є спеціальна бирка, інформація з якої вноситься у базу даних, і за вказаним на бирці номером можна перевірити легальність його походження на порталі Державного агенства лісових ресурсів України», – наголошує «Муніципальна варта».

«Мунварта» нагадала, що цього року в Ірпені можна санкціоновано купити новорічні дерева в семи точках продажу, які будуть працювати по 31 грудня:

  • вул. Соборна (територія перед міським відділом Державної міграційної служби («паспортним столом»);
  • вул. Соборна (біля ТРЦ «Жираф»);
  • вул. Центральна (Привокзальна площа);
  • вул. Авіаконструктора Антонова (ринок);
  • вул. 10-та Лінія;
  • вул. Чехова (навпроти Центрального парку);
  • вул. Ново-Оскольська (територія Громадського скверу).

У «Муніципальній варті» зазначили, що працівники підприємства щодня перевіряють, чи не здійснюється в місті продаж новорічних дерев без дозвільних документів, контролюють наявність товарних накладних, бирок на деревах, ідентифікаційних номерів у системі Лісогосподарського інформаційно-аналітичного центру. За останні роки в Ірпені практично не було порушень правил торгівлі новорічними деревами, не виникали стихійні ринки продажу ялинок і сосен, як це відбувалося раніше.

«Цього сезону ще не було зафіксовано порушень правил збуту дерев, тим не менш «Муніципальна варта» нагадує продавцям «новорічних красунь», що за незаконну порубку дерев, збут об’єктів рослинного світу, продаж у невстановлених місцях ви будете нести відповідальність. За самовільне встановлення точки торгівлі в Ірпені у не відведених для цього місцях та без відповідного дозволу відповідальність настає за ст. 152 КУпАП (порушення правил благоустрою території міст та інших населених пунктів), ст. 160 КУпАП (торгівля з рук у невстановлених місцях). За порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу без документів, що підтверджують законність їх придбання, також передбачена відповідальність згідно зі ст. 88-1 КУпАП, а за незаконну порубку і пошкодження дерев, їх перевезення та зберігання — згідно зі ст. 65 КУпАП», – підкреслили в «Муніципальній варті».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

Сьогодні, 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

Сьогодні, 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

Сьогодні, 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

Сьогодні, 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

Сьогодні, 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300