На Алеї Героїв в Ірпені вшанували пам’ять загиблих воїнів АТО (відео)

«Герої не вмирають, герої живуть у серцях». Такими словами розпочався мітинг-реквієм на Алеї Героїв АТО в Ірпені. Сьогодні, 29 серпня, вся Україна відзначає День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність держави.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Завдяки нашим хлопцям, виключно завдяки їм ми сьогодні знаходимося в мирному Ірпені, на мирній Київщині. Я хочу сьогодні подякувати і низько вклонитися мамам, дружинам, дітям наших героїв. Вони (загиблі) завжди будуть дивитися на нас із цих портретів. Ми завжди будемо вшановувати їх. Вічна пам’ять нашим героям і слава Україні!»

29 серпня назавжди залишиться сповненим болю для українських родин. Для Ольги Ринкун цей день особливо важкий – саме цього дня в Іловайському котлі загинув її син – Володимир Ринкун.

Ольга Ринкун, мати героя АТО:
«Я втратила під Іловайськом свого єдиного сина. Я надзвичайно за ним сумую. Але я хочу сказати, що мені немає чого червоніти за мою дитину. Він не ховався за моєю спідницею, він не ховався за спинами інших людей, він пішов воювати в перші дні».

Цього дня згадали імена всіх загиблих мешканців Ірпінської громади, які віддали найцінніше – свої життя, захищаючи країну, місто та свої родини. Світлу пам’ять героїв вшанували хвилиною мовчання.

Антон Головенко, ветеран АТО, депутат Ірпінської міськради від партії «Нові Обличчя»:
«Я як учасник тих подій можу з упевненістю сказати, що неважливо, де наші бійці загинули – чи то під Іловайськом, чи то під Маріуполем, чи, можливо, це був Донецький аеропорт – усюди вони це зробили зі зброєю в руках і при захисті територіальної цілісності нашої країни».

Вдячні земляки принесли на Алею Героїв квіти. Найбільше – соняхів. За останні роки вони стали символом скорботи за загиблими на Донбасі.

Проте гіркоти цього дня видалося більше, ніж передбачалося.

Олександра Страдецька, журналістка:
«На жаль, пам’ять загиблих захисників дорога не всім. Ще вчора тут був білборд з 16-ма портретами ірпінських воїнів, який проміняли на рекламу забудовника».

Так виглядало це місце вчора. На щиті був напис: «Ірпінь пам’ятає ціну Незалежності!». А сьогодні – реклама компанії «Strakhovskyi Group».

Інна Бобер, вдова героя АТО:
«Ми дуже-дуже розчаровані. Сьогодні вранці замість цього я побачила рекламу. Хочеться сказати – неможливо, щоб так було. Це дуже погано. Нам це неприємно і ми це засуджуємо. Я впевнена, що всі родини загиблих мене підтримають у цьому».


Підписуйтеся на
 Telegram-канал ITV  джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!   

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300