На базі Київської обласної лікарні та онкодиспансеру створять Центр трансплантації

5faa3160495d3 Eq1eo4sm 1200

На базі Київської обласної клінічної лікарні та обласного онкологічного диспансеру створять сучасний Центр трансплантації. Про це повідомила пресслужба облдержадміністрації.

«Завдяки посмертній трансплантації органів можна врятувати величезну кількість життів. Тож робота Центру допоможе рятувати пацієнтів не лише з Київщини, а й з усієї України. Люди вперше зможуть отримувати таке високоспеціалізоване лікування у своїй країні», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на сьогоднішній день Київська обласна клінічна лікарня є учасницею пілотного проєкту Міністерства охорони здоров’я з трансплантації: в закладі вже створили відділення трансплантації органів, хірургії печінки і підшлункової залози, почали формувати команди фахівців, впровадили високотехнологічні операції на печінці й підшлунковій залозі, що є передумовою для виконання складних пересадок цих органів.

Також учасником пілотного проєкту МОЗ у напрямку трансплантації кісткового мозку є обласний онкологічний диспансер. Протягом минулого року на його базі вже було виконано 13 операцій з трансплантації та ще три – у 2021 році.

За словами голови облдержадміністрації Василя Володіна, створення сучасного трансплантаційного центру «дозволить рятувати більше життів, тому що вартість трансплантації в нашій країні порівняно з вартістю в закордонних клініках буде втричі дешевшою».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300