На будмайданчику нового корпусу Ірпінської школи №1 знайшли снаряд часів Другої світової війни (відео)

Photoeditorsdk Export (59)

На будівельному майданчику нового корпусу Ірпінської школи №1 сьогодні зранку знайшли снаряд часів Другої світової війни. Про це повідомив перший заступник міського голови Олександр Маркушин.

«Будівельники, коли переміщували ґрунт — готувалися до того, щоб робити відмостку — знайшли снаряд часів Другої світової війни. Тимчасово призупинено роботи, ми терміново повідомили ДСНС і поліцію. «Муніципальна варта» допомогла закрити територію школи, нікого не пропускаємо», — розповів перший заступник мера.

На місце події приїхали рятувальники та співробітники поліції. «Спрацювали дуже швидко й професійно», — зазначив Олександр Маркушин.

У відеокоментарі на його сторінці в соцмережі офіцер Державної служби з надзвичайних ситуацій підтвердив, що знахідка будівельників – бойовий снаряд, орієнтовно 72-го калібру, який пролежав у землі від минулої війни.

«Наразі подано заявку на розмінування, сюди приїдуть наші сапери, заберуть снаряд і утилізують у відведеному для цього місці — на полігоні», — повідомив рятувальник.  

За словами Олександра Маркушина, за висновками саперів «буде прийнято рішення, чи будемо евакуювати мешканців багатоквартирного будинку, який розташований неподалік».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300