На Київщині розпочалися карантинні рейди (відео)

Із початку листопада на Київщині почалися перевірки громадських закладів на дотримання карантинних обмежень. До спеціальної рейдової групи входять представники поліції, Держпродспоживслужби та місцевої адміністрації.

Зараз в області працює майже пів сотні таких груп. Одна з них приїхала в Гостомель. Перевіряє наявність СOVID-сертифіката або ПЛР-тесту, масок, антисептиків, дезрозчину для вологого прибирання.

Анастасія, продавчиня магазину «Giulia»:
«У мене є вакцинація».

Членкиня рейдової групи:      
«Покажіть, будь ласка».

Анастасія:
«Показую».

Член рейдової групи:
«У «Дії», так?»

Анастасія:
«Так».

А от із графіком вологого прибирання – біда. У цьому магазині білизни не записують, коли прибирають. Працівниця Держпродспоживслужби фіксує таке порушення в протокол. Схожа ситуація і в наступному магазині.

Олена Венгуренко, представниця Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області:
«Дуже погано, що люди не дотримуються карантинних вимог згідно з постановою. Це є грубим порушенням. Не виконується вологе прибирання, наразі немає дезрозчину».

У магазині квітів та подарунків дезрозчин є, однак він невідомого походження. Продавчиня не змогла надати жодних документів на засіб та розповісти, як ним користуватися.

А в «Sushi Master» із документами все в порядку. Крім того, працівники кафе працюють на виніс. Вакциновані та впевнені, що дотримання карантинних вимог береже від захворювання.

Руслан, кур’єр «Sushi Master»:
«Забезпечення карантинних вимог: додержання маскового режиму, використання рукавичок».

За результатами рейду поліцейські склали відповідні акти про правопорушення на три заклади з чотирьох перевірених.

Олена Венгуренко:
«На жаль, дуже сумно, тому що три заклади, три фізичні особи-підприємці не дотримуються карантинних вимог, постанова №17 не виконується».

Леонід Дробот, дільничний офіцер поліції:
«Все буде вирішуватися в судовому порядку згідно зі статтею 44-1, частина перша».

Загалом за перші три дні листопада на Київщині провели 364 перевірки громадських закладів. У результаті виявили понад 150 випадків недотримання протиепідемічних норм, передбачених для «червоної зони». І такі перевірки будуть доти, поки область перебуватиме в «червоній зоні».


Підписуйтеся на
 Telegram-канал ITV  джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини! 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300