На Київщині стартував сезон полювання на птахів

1492410576 Dt.common.streams.streamserver

У Київській області розпочався сезон полювання на пернату дичину, який триватиме до кінця жовтня, інформує відділ комунікації поліції Київщини.

Зазначається, що учасники полювання повинні мати при собі державне посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка користувача мисливських угідь) та відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю.

«Слід пам’ятати про заборони під час такого мисливства: не можна полювати ближче ніж за 200 метрів від житлових будівель, у темний період доби (через годину після заходу сонця і за годину до його сходу) та в стані алкогольного сп’яніння. Також обов’язково дотримуватись заходів безпеки, враховувати ймовірне перебування довкола інших людей», — зазначається в повідомленні.

Якщо полювання відбувається на воді, то обов’язково потрібно мати при собі всі документи на плавзасіб та на право керування ним.

За порушення правил полювання передбачена адміністративна відповідальність. Також відповідно до ст. 248 (незаконне полювання) Кримінального кодексу України визначено покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300