На набережній ріки Ірпінь провели фольклорний фестиваль (фото)

66215958 2486877998265374 499861677026574336 O

На набережній ріки Ірпінь відбувся вже традиційний фестиваль «Трипілля – цивілізація творців», організований відділом культури, національностей та релігій міської ради та громадською спілкою «Ірпінська агенція розвитку».

Фестиваль став святом для всієї родини. Дорослі й діти брали участь у мистецьких майстер-класах – зокрема, вчилися ліпити з глини трипільські іграшки та малювати візерунки, милувалися виставкою виробів трипільської культури та фешн-показом етно-одягу й дизайнерських аксесуарів.

Гостей зустрічала біля річки жива русалка. Грали музиканти, виступали фольклорні колективи. Кожен міг узяти до рук історичну зброю: представники Всесвітньої федерації традиційної стрільби з лука провели професійний майстер-клас.

Охочі фотографувалися у спеціально оформлених фотозонах. А чимало ірпінців хотіли зробити знімок на пам’ять із Володимиром Карплюком, який завітав на фестиваль.    

Людей було так багато, що прогнулася металева конструкція оглядового місточка через річку. Про це повідомив у Facebook перший заступник мера Олександр Маркушин. «Муніципальна варта перегородила доступ до містка. Терміново викликав на місце директора компанії, яка монтувала міст. Роботи з відновлення оглядового містка починають невідкладно, за рахунок компанії. Від імені міської влади приношу вибачення за незручності! Контролюватиму все особисто!» – написав він.


Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300