На території Ірпінської громади запроваджуються карантинні обмеження «червоної» зони

Photoeditorsdk Export 2021 10 29t153730.947

У суботу, 30 жовтня, на території Ірпінської громади встановлюється «червоний» епідемічний рівень. Відповідне рішення прийняла місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, інформує пресслужба міськради.

Згідно з протоколом засідання комісії, додатково до обмежувальних заходів, установлених Кабміном, на території громади забороняється:

  • Приймання відвідувачів у закладах громадського харчування (барах, ресторанах, кафе тощо, крім діяльності з адресної доставки та замовлень на винос), у розважальних закладах, закладах культури, спортзалах, басейнах, фітнес-центрах.
  • Приймання відвідувачів у ТРЦ, в закладах торговельного й побутового обслуговування населення, крім випадків:
    — коли не менше 60% торговельної площі призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами й виробами медичного призначення, засобами гігієни й побутовою хімією, пальним, засобами зв’язку, друкованими ЗМІ, ветеринарними препаратами, кормами, насінням і садивним матеріалом (квітами, рослинами), добривами, засобами захисту рослин; при цьому доступ до інших товарів, представлених в асортименті, не обмежується;
    — торговельної діяльності зі здійсненням адресної доставки замовлень;
    — надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ, операторів поштового зв’язку, АЗС, пралень, хімчисток, перукарень і салонів краси (за попереднім записом), медичної та ветеринарної практики, діяльності з техобслуговування й ремонту транспортних засобів, ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку;
    — збирання та заготівлі відходів;
    — надання телекомунікаційних послуг (за попереднім записом).
  • Проведення масових заходів (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших).
  • Робота ринків, крім продовольчих.
  • Діяльність закладів, що надають послуги з розміщення.

Перелічені обмеження не застосовуються за умови наявності в усіх співробітників, відвідувачів і користувачів (крім неповнолітніх) документів про отримання повного курсу вакцинації, негативних результатів ПЛР-тестів чи тестів на визначення антигена, отриманих не пізніше ніж за 72 години, або документів про одужання від COVID-19.

Також забороняється проведення державними й комунальними закладами охорони здоров’я планових заходів із госпіталізації, крім:

  • надання медичної допомоги при ускладненому перебігу вагітності та пологів;
  • надання меддопомоги вагітним, породіллям, новонародженим;
  • надання меддопомоги в спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам із онкологічними й пульмонологічними захворюваннями;
  • надання паліативної медичної допомоги;
  • проведення інших невідкладних і термінових заходів із госпіталізації, якщо внаслідок їхнього перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей.

Крім того, забороняється перебування без вдягнутих захисних масок чи респіраторів на територіях закладів охорони здоров’я та освіти, на зупинках громадського транспорту, а також на інших територіях загального користування (площі, парки, лісопарки, сквери, пляжі та інші громадські зони) у разі неможливості дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра.

Як уже повідомлялося, впродовж наступного тижня (з 1 по 7 листопада) в закладах загальної середньої та позашкільної освіти для учнів 1–11-х класів організовується дистанційне навчання.

Нагадаємо, з понеділка «червоний» рівень епідемічної небезпеки встановлюється в Києві, у зв’язку з чим запроваджується низка обмежень. Зокрема, користуватися громадським транспортом у місті зможуть лише вакциновані пасажири або ті, які мають негативний результат тесту на коронавірус чи документ про одужання від COVID-19.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300