На в’їзді до Ірпеня готують місце для меморіальної стели (відео)

Олександра Страдецька, журналістка:

“За моєю спиною – один з головних в’їздів в Ірпінь, який вже весь світ знає як місто героїчних вчинків та відважних людей. Під час російської навали саме цією дорогою відбувалася евакуація мирного населення та формувалася лінія оборони від ворожих атак на столицю України – Київ”.

Нині цим шляхом в Ірпінь із різних куточків світу заїжджають гості, повертаються додому містяни. Але перше, що довгий час кидалося тут всім в очі, була велика потрощена рекламна конструкція. 27 грудня міськвиконком прийняв рішення демонтувати її. А на цьому місці планують установити меморіальну стелу “Ірпінь місто-герой” – у пам’ять про героїчну оборону міста і тих, чиє життя забрала війна. У березні минулого року у боях за Ірпінь загинули 39 захисників міста. Вбито понад 300 цивільних громадян і шестеро представників медіа.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

На в’їзді в Ірпіньна вулиці Університетській, буде встановлена стела на місці подій, що були в березні минулого року”.

У своєму телеграм-каналі міський голова Олександр Маркушин повідомив, що міська рада оголосить конкурс на кращий проєкт пам’ятної стели. Для його розробки будуть залучені дизайнери, архітектори та проектанти Irpin Reconstruction Summit. Будівництво профінансують меценати.

Проти знесення рекламної конструкції виступив депутат Ірпінської міської ради від Всеукраїнського обєднання “Батьківщина” Олександр Пікулик.

“На жаль, влада міста вирішила, що серед усіх побитих  рекламних площин  саме ЖК “Центральний” заслуговує на демонтаж конструкцій” –  написав депутат на своїй сторінці у Фейсбук.

Проте як свідчить витяг з ЄДР, Пікулик не є ні засновником, ні директором компанії «Центр парк». А саме їй належить згадана рекламна конструкція. 

Ми звернулися за коментарем до пана Пікулика. Але відповіді не отримали. Така позиція міського депутата видається дивною після того, як Ірпінь відвідала голова Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” Юлія Тимошенко. Назвала Ірпінь містом-героєм і наголошувала на необхідності такого статусу.

Втім, це не перший випадок, коли кадри на місцях дискредитують лідера.  Попри те, що частина однопартійців Пікулика залишилася в Ірпені, він “захищав Ірпінь” під містом Ужгород. Тоді як більшість депутатів і депутаток Ірпінської міськради на чолі з мером Олександром Маркушиним захищали місто, займалися евакуацією та доставляли гуманітарні вантажі.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV—джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300