Начальника управління Держгеокадастру в Києво-Святошинському районі та Ірпені затримали на хабарі

Photoeditorsdk Export (42)

Працівники слідчого управління поліції Київщини та Департаменту стратегічних розслідувань затримали за фактом отримання неправомірної вигоди керівника міськрайонного управління Держгеокадастру в Києво-Святошинському районі та м. Ірпені, а також його спільника. Про це повідомив відділ комунікації поліції Київської області.

За інформацією правоохоронців, 33-річний посадовець, «використовуючи свої службові повноваження під час оформлення відповідної документації на земельні ділянки, вимагав надати неправомірну вигоду в розмірі 48500 грн». За ці гроші чиновник пообіцяв пришвидшити реєстрацію 97 земельних ділянок — із розрахунку по 500 грн за кожну. Для конспірації він залучив спільника, з яким мав контактувати «замовник».

У повідомленні зазначається, що поліцейські «задокументували факт отримання неправомірної вигоди посадовцем та його пособником».  

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України. Вирішується питання щодо оголошення підозри затриманим. Санкція статті передбачає ув’язнення на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300