Нардеп Віталій Безгін потрапив у скандал через зневажливе інтерв’ю про місто-Герой Ірпінь

Photo 2022 12 14 13 33 37

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин та депутати Ірпінської міськради розкритикували народного депутата України від партії «Слуга народу», члена парламентського комітету з питань місцевого самоврядування Віталія Безгіна інтернет-виданню «Лівий Берег» під назвою «Конституція захищає депутатів із проросійських партій».

Зокрема, пан Безгін заявив: «Що стосується конкретних ситуацій у певних громадах, то, вибачте, часто все впирається в активність самого місцевого самоврядування. Якщо ми зараз поїдемо по громадах навколо Києва, що були під окупацією, то побачимо різні картини. Одна справа — це Буча, де в принципі вже немає навіть натяків на тотальну руйнацію, що була. Усе працює, ресурси використовуються, відкриваються навіть об’єкти соціальної інфраструктури. А інша річ — це сусідній Ірпінь. Хоча процеси там теж йдуть. Однак коли долаєш ще 20 км до Бородянської громади, то таке враження, що росіяни вийшли звідти позавчора. Оскільки вона в такому самому зруйнованому стані, як було у квітні цього року. І це вже питання менеджерів на місцях».

Народний обранець наголосив на шалених темпах відновлення Бучі й натякнув на відсутність цих темпів у сусідньому місті Ірпінь. Його заява викликала обурення у громади та місцевого самоврядування Ірпеня – міста, яке постраждало найбільше серед усіх населених пунктів Київської області, ставши форпостом столиці при атаці ворога в лютому 2022 року.

Мер Ірпеня Олександр Маркушин так прокоментував заяву Віталія Безгіна: «Така заява цього народного обранця вмить стала скандальною та обурила нашу команду, яка щодня робить все для якнайшвидшого відновлення Ірпеня. По-перше, ні я, ні наша команда не бачили в Ірпені пана Безгіна ні під час боїв за Ірпінь, ні після деокупації. По-друге, як народний депутат, він ні разу та нічим не допоміг нашому міста і навіть не запропонував свою допомогу. Тому я пропоную Віталію Безгіну вибачитися перед Ірпінською громадою і нарешті хоч щось зробити для відновлення нашого міста (і це ми очікуємо не тільки від нього, а й від кожного народного депутата). Сподіваюся, хоча б на це у нього вистачить мужності».

Секретарка Ірпінської міськради від партії «Слуга народу» Анжела Макеєва заявила: «Сьогодні, прочитавши слова Віталія Безгіна в інтерв’ю “Лівому Берегу”, була вкрай здивована і обурена водночас. Пане Віталію, з усією повагою до вас, ви просто плюнули в обличчя всім мешканцям Ірпеня. Всім, хто щодня виборював кожен клаптик нашого міста. Нагадаю, що ірпінчани не здалися. Ціною руйнування власного міста не пропустили ворога до Києва. Ірпінь постраждав в десятки разів більше, ніж Буча. Від управлінця до мешканця нашого міста всі стали воєдино, єдиним суспільним фронтом на відбудову зруйнованого міста. Я не розумію, як взагалі можна порівнювати наші міста… Ірпінь прийняв на себе здебільшого удари по інфраструктурі міста, зруйновано сотні будинків… Сотні, жодна школа або садочок не вцілів! Поламано життя тисяч людей, які, закатавши рукава, незважаючи ні на що, вставали і розчищали разом з управлінською командою свої, сусідські будинки».

З думкою Макеєвої згодна і депутатка Ірпінської міськради Альона Павлова, яка разом із чоловіком воювала в АТО на Сході України, а в лютому 2022 року стала на захист рідного Ірпеня: «Уважно прочитала інтерв’ю народного депутата України Віталія Безгіна, у якому він згадує питання відновлення Ірпеня, порівнюючи Ірпінь з Бучею. Є чим мірятись??? На часі??? По-перше, Ірпінь зруйновано на 70%. В порівнянні з Ірпенем, Буча майже й не мала натяків на руйнацію. Поодинокі розвалені будинки… Але… залита кров’ю, зґвалтувана орками Буча зазнала страшного болю… який ні з чим зрівняти не можна… Людські понівечені долі… По-друге, ніколи не любила чоловіків, що ховаються за жіночі спідниці. Ще менше люблю демагогів та теоретиків, які ніби знають, коли і що робити, але як приходить час до роботи – їх не знайдеш. Під час військових дій пана Безгіна в Ірпені не було. Після того, як росіяни вийшли з міста, він жодного разу не приїхав і не запитав, чи чимось допомогти. Ви серйозно? Ви хоч уявляєте всю роботу, пророблену управлінською командою разом із мешканцями??? Так хто господарник, хто беріг місто, виводячи мешканців, розуміючи, чим це світить, як почалась повномасштабна?! Хто організував навколо себе всіх і вся, щоб зберегти місто?! Хто стояв поруч зі мною пліч-о-пліч?! Ви? Ні. Олександр Маркушин виконував обов’язки за призначенням і як господарник в тому числі».

Нагадаємо, нардеп Віталій Безгін був одним із головних лобістів формування району з центром у місті Буча, а не в Ірпені, та активно підтримував діяльність мера Бучі Анатолія Федорука, якого бучанці звинуватили у втечі, неоголошенні евакуації та, як наслідок, у великих жертвах серед цивільного населення, яке отримало сигнал від Федорука не поспішати з евакуацією. Раніше Безгін активно і безуспішно допомагав організованій групі чорних піарників на чолі з Іриною Федорів приєднати селище Коцюбинське до столиці попри бажання жителів Коцюбинського бути окремою незалежною громадою.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300