Наступного року в Ірпені планують запустити «книжкобус»

Photoeditorsdk Export 2021 11 10t194126.571

Для вирішення проблеми відсутності бібліотек у віддалених від центру міста районах в Ірпені може з’явитися бібліотека на колесах – «книжкобус». Про це в програмі ITV «По суті» повідомила начальниця відділу культури, національностей і релігій, депутатка Ірпінської міськради Євгенія Антонюк.   

«Є проблема відсутності бібліотек у віддалених районах міста, в наших нових мікрорайонах, і є такий запит. Ми думаємо над створенням або пунктів книговидачі, де будуть видаватися книги, замовлені через інтернет, або, скоріше за все, про «книжкобус». Є певні домовленості з меценатами, хочемо в найближчому році його придбати. Так само через інтернет можна буде замовляти книги в бібліотеці, і він буде розвозити», – розповіла Євгенія Антонюк.

За її словами, в інших містах уже є такий досвід. «Ми думаємо, що в нашому місті він теж приживеться. «Книжкобуси» здебільшого використовуються для віддалених громад, але в нас велике місто, і досить незручно, наприклад, із мікрорайону СМУ добиратися до бібліотеки. У нас є купа парків, і ми можемо розробити графік та у відповідні дні туди приїжджати, розвозити книги й брати замовлення. Залишилося тільки купити автомобіль», – зазначила керівниця відділу культури.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV 
— джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300