Нацгвардійці Приірпіння повернулися зі Сходу

Напередодні Дня добровольця бійці військової частини 3018, що в Гостомелі, повернулися зі Сходу додому. Більше двох місяців понад 120 нацгвардійців виконували завдання у зоні бойових дій. Зараз матимуть відпустку, потім посилені тренування і за кілька місяців повернуться на передову. Тут їх уже традиційно чекала урочиста зустріч.

Олег, молодший лейтенант, в/ч 3018 Нацгвардії України:
«Приємно, що виконали завдання, повернулися всі живі, здорові, нетравмовані. Настрій – хороший, сонечко тут світить».

Руслан сержант, в/ч 3018 Нацгвардії України:
«Будь-яка людина, яка сьогодні повернулася, відчуває радість, захоплення, хвилюючі емоційні почуття, які, можливо, словами не передати. Це – посмішка на устах, сердечні, приємні почуття, хвилювання».

Понад 120 нацгвардійців більше двох місяців виконували завдання у зоні бойових дій. Зараз матимуть відпустку, потім посилені тренування і за кілька місяців повернуться на передову.

Андрій Куліш, прес-офіцер в/ч 3018 Нацгвардії України:
«Вони займалися охороною стратегічно важливих обєктів, контрдиверсійних операцій, патрулюваннями в сірій зоні. Тобто виконували все, що виконує Нацгвардія згідно законодавства».

Серед мужніх хлопців додому повернулися й тендітні, але сміливі дівчата. Аліна – офіцер-психолог. Її головне завдання — підтримувати бійців і не давати падати духом.

Аліна, офіцер-психолог в/ч 3018 Нацгвардії України:
«Вони приходили до мене поспілкуватися. Частіше ми спілкувалися про їхні родини – дітлахів та дружин. Про те, як вони сумують за домівками. І тому сьогодні – дуже щасливий для всіх нас день. Вони повертаються у своє родинне коло».


У військовій частині кажуть, урочисто зустрічати кожного бійця — їхня незмінна традиція з 2015 року. Вона об’єднує побратимів і додає їм наснаги у подальшій службі.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300