Навколо столиці планують будувати Київську обхідну дорогу

9506fea2187f4bdf4c1212ba18cae25d 1597240388 Extra Large

Голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодору) Олександр Кубраков презентував проєкт будівництва навколо столиці Київської обхідної дороги (КОД). У презентації взяли участь представники Офісу Президента України та Київської облдержадміністрації, народні депутати України.

Згідно з проєктом, дорога починатиметься на захід від Приірпіння – біля селища Клавдієво-Тарасове – й оточить Київ напівкільцем загальною протяжністю майже 150 км. Вона матиме шість ділянок та сполучить траси М-07 Київ – Ковель, М-06 Київ – Чоп, М-05 Київ – Одеса, Н-01 Київ – Знам’янка, Н-08 Бориспіль – Маріуполь, М-03 Київ – Харків та М-01 Київ – Чернігів. Також планується будівництво мосту з підходами через р. Дніпро загальною протяжністю понад 25 км.

«КОД поєднає між собою найбільші міста Київської агломерації: Ірпінь, Ворзель, Васильків, Обухів, Українку, Бориспіль та Бровари», — зазначає пресслужба Президента України.

«Великий обсяг вантажів, що перевозиться автошляхами області, часто становить проблему як для Києва, так і для прилеглих населених пунктів області, де місцеві дороги також не витримують підвищеного навантаження. Завдяки КОД буде спрощено транспортні маршрути між населеними пунктами області, розвантажено від транзитного транспорту дороги регіону та столиці. А ще зменшиться обсяг шкідливих викидів в атмосферу», – сказав під час презентвції голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

Зазначалося, що піковий трафік на окремих ділянках дороги становитиме понад 70 тис. автомобілів на добу, сумарний трафік – понад 300 тис. автівок. Напівкільце сконцентрує на собі до 70% вантажного транспорту. Оскільки водії часто використовують Київ як транспортний коридор для подорожей між різними куточками держави, КОД має допомогти їм скоротити час поїздки на 40—60 хв.

12 серпня стартував тендер на проєктні роботи першої ділянки КОД протяжністю 35 км, яка з’єднає траси М-05 і М-06. Її хочуть будувати з початку наступного року. За попередніми розрахунками, вартість цієї частини дороги становитиме 12 млрд грн, а весь проєкт обійдеться у 85 млрд грн.

Проєкт Київської обхідної дороги є складовою ініційованої Президентом Національної програми «Велике будівництво». Повністю реалізувати його планують за 5—6 років — за умови стабільного фінансування.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінському історико-краєзнавчому музеї відкрилася виставка писанок

Сьогодні, 22:20

Детальніше
В Ірпінському ліцеї №1 встановили сонячну електростанцію (відео)

Сьогодні, 17:03

Детальніше
Громади Київщини отримали нові сміттєвози від Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні

Сьогодні, 16:25

Детальніше
В Ірпені покажуть виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

Сьогодні, 16:19

Детальніше
У дитсадку "Піноккіо" в Бородянці встановлять сонячні панелі (відео)

Сьогодні, 13:07

Детальніше
В Ірпені відбудеться цикл майстер-класів «Великодні майстерки»

Сьогодні, 12:57

Детальніше
Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Всі новини
300x300