Найкращий учитель-історик Київщини працює в Ірпінській школі №13 (відео)

Учитель історії Ірпінської школи №13, що в Гостомелі, Іван Козак став «Учителем року – 2020» на Київщині. В обласному турі конкурсу педагогічної майстерності, в номінації «Історія», він переміг 17 суперників.

«Я йшов на конкурс із тим доробком, який я застосовую, реалізовую кожен день, і це не було для мене складною перемогою. Я просто робив те, що вмію», – розповідає педагог.

Історія – вчителька життя, каже він. І щоб діти це зрозуміли, учитель повинен бути креативним, працювати з сучасними технологіями й любити свою справу. «Новітні технології дозволяють новому поколінню – поколінню Z – постійно бути в курсі якоїсь нової інформації. У таких умовах учитель стає своєрідним знаннєвим дилером, який має наштовхнути на пошук інформації, а учні вже все зроблять самі», – зазначає Іван Козак.

Мультимедійна дошка, сучасна інтерактивна програма «Мозабук», програмні ігри – все це стає на уроці активним ресурсом для розкриття теми. А звичний смартфон перетворюється на прилад для закріплення матеріалу. «За допомогою смартфона ми проходимо тести на уроці. Одразу видно картинки – дуже часто є завдання з портретами або з картами. Все наглядно видно, і це дуже цікаво й зручно», – говорять учні.

Нещодавно з ініціативи Івана Козака шкільне фоє прикрасили зображення історичних персонажів. Учні малювали їх самі. Тепер разом із учителем часто проходять квести: визначають, які відомі постаті зображені на малюнках.

«Іван Федорович, безумовно, професіонал, тому що нам цікаво ходити на уроки, і він дійсно може зацікавити нас якоюсь темою, розповісти її так, що ми запам’ятаємо», – відзначила одна з учениць.

Іван Козак працює в Ірпінській школі №13 уже шість років. Щороку отримує відзнаку «Гордість школи». Двічі перемагав у міському турі конкурсу «Учитель року». А початком цих перемог було перше місце в міському конкурсі «Педагогічний дебют». Діти вчителем пишаються і бажають йому подальших перемог. А він ділиться своїм професійним кредо: «Я хочу виростити зі своїх учнів справжніх громадян, відповідальних громадян нашої держави. У цьому – моя мета на майбутнє».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300