НАЗК опублікувало відеоінструкцію щодо особливостей декларування у 2020 році

Photoeditorsdk Export 2020 01 05t122312.392

Національне агентство з питань запобігання корупції опублікувало відеоінструкцію, в якій йдеться про нові й важливі аспекти кампанії декларування у 2020 році. Про це повідомляє УНН із посиланням на сторінку НАЗК в Facebook.

«У цьому відео НАЗК звертає увагу на нові й важливі аспекти кампанії декларування 2020 року. До матеріалу ввійшли також відповіді на популярні запитання, які ставилися представникам НАЗК під час осінньо-зимової серії тренінгів «Фінансовий контроль – проблемні аспекти», – зазначається в повідомленні.

У НАЗК зауважують, що новими суб’єктами декларування є керівник Офісу Президента, його заступники, а також члени наглядових рад господарських товариств, 50% акцій яких належать державі. «Так само вперше свої декларації подаватимуть народні обранці, які у 2019 році на позачергових парламентських виборах стали народними депутатами України. Політикам ця кампанія декларування може додати балів, а може завдати репутаційних втрат, якщо спосіб життя не буде відповідати деклараціям», – відзначають у НАЗК.

У відеоінструкції розповідається про те, що у 2020 році доведеться декларувати машини, квартири та інше майно, яким особа користувалася більше, ніж півроку. Також необхідно буде повідомляти в деклараціях про криптовалюту і трасти.

Йдеться також про зміни щодо того, хто вважається членом сім’ї суб’єкта декларування та про нові особливості порядку повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Крім того, в НАЗК роз’яснили, чи потрібно декларувати банківські рахунки, на яких немає коштів, вносити відомості про фінустанову, в якій суб’єкт декларування користувався сейфом та інше.

Кампанія декларування — 2020

???? В цьому відео #НАЗК звертає увагу на нові і важливі аспекти кампанії декларування 2020 року.До матеріалу увійшли також відповіді на популярні запитання, які ставилися представникам НАЗК під час осінньо-зимової серії тренінгів «Фінансовий контроль – проблемні аспекти».#ДекларуйДоброЧесно!

Geplaatst door Національне агентство з питань запобігання корупції — НАЗК op Maandag 23 december 2019
Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300