Нову електричку Київ – Коцюбинське – Ірпінь – Буча планують запустити в березні

Photoeditorsdk Export 2021 02 10t092242.532

Нова електричка, яка курсуватиме за маршрутом Київ – Коцюбинське – Ірпінь – Буча, може бути запущена в березні. Про це йшлося під час зустрічі Ірпінського міського голови Олександра Маркушина й представників територіальних громад Коцюбинського та Бучі з керівництвом «Укрзалізниці».

«Провели перемовини з керівництвом «Укрзалізниці» щодо запуску додаткової «Ірпінської електрички», яка дозволить ірпінчанам швидше та комфортніше добиратися до столиці. Це має бути потяг на десять вагонів, який у ранковий та вечірній час пік суттєво розвантажить інші електропоїзди. «Укрзалізниця» озвучила, що планує запустити цей потяг вже з березня», – розповів мер Ірпеня.

За його словами, «Укрзалізниця» вважає, що громади мають узяти на себе відшкодування витрат на перевезення пільгових категорій населення. «До проведення наступної сесії міськради 25 лютого будемо вивчати це питання та з’ясовувати, яку суму доцільно виділити на це із бюджету Ірпеня. Хочу перед сесією почути думку громади, ініціюю робочу зустріч та відкритий діалог», – зазначив Олександр Маркушин.

«Робимо все, аби наші домовленості реалізувалися, і це дозволить мешканцям Приірпіння набагато зручніше добиратися зранку і ввечері на роботу та додому», – наголосив міський голова.

«Приємно було почути, що уже орієнтовно з березня мешканцям нашої громади стане комфортніше діставатися до столиці та назад додому. Запуск цієї електрички дуже важливий для Коцюбинської громади, тому зроблю все можливе, щоби він здійснився найближчим часом», – відзначив, зі свого боку, Коцюбинський селищний голова Сергій Даніш.

Як повідомлялося, домовленості про запуск нового електропоїзда було досягнуто під час робочої зустрічі представників місцевої влади Ірпеня, Коцюбинського та Бучі з виконавчим директором Південно-Західної залізниці Артемом Мироновичем 21 січня.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300