Новий головний лікар Ірпінської лікарні анонсував реформування «вторинки»

Photoeditorsdk Export 2020 01 10t192956.034

В. о. Ірпінського міського голови Андрій Літвинов та заступниця мера Юлія Устич представили колективу центральної міської лікарні новопризначеного головного лікаря – Антона Довгопола. Після офіційного представлення він розповів про основні плани щодо реформування медичної галузі регіону на найближчий рік. Про це повідомляє 04597.com.ua.

Видання наводить перелік запланованих нововведень.

1. Підписання угоди з НЗСУ

Першочергове завдання – підписати у квітні угоду з Національною службою здоров’я України за 23 пріоритетними напрямками. Якщо раніше вторинна ланка медицини отримувала фінансування за кожну зареєстровану в регіоні особу, то з квітня субвенція виділятиметься за пролікованого пацієнта.

2. Реформування невідкладної медичної допомоги

Надання первинної медичної допомоги в регіоні має бути цілодобовим – навіть тоді, коли немає можливості потрапити на прийом до сімейного лікаря. Якщо пацієнт отримує відмову у виїзді екстреної допомоги, від повинен мати можливість отримати допомогу невідкладну. Тому невідкладна медична допомога буде переведена з вторинної ланки у первинну.  

У регіоні мають працювати щонайменше два пункти невідкладної допомоги, оскільки нею обслуговуються Ірпінь, Буча, Гостомель, Коцюбинське та Ворзель. Найближчим часом заплановане відкриття таких пунктів на території Ірпінської лікарні в Бучі та в приміщенні міської поліклініки в Ірпені на вул. Садовій (1-й поверх). 

3. Перенесення гінекології

Гінекологічно-акушерське відділення, розташоване у Ворзелі, буде перенесене в Ірпінь. Зараз розробляється проєкт його переміщення на 2-й поверх Ірпінської міської поліклініки та розглядається можливість адаптації стаціонару на базі цього приміщення.

4. Оптимізація розташування кабінетів

Для реалізації всіх запланованих змін у розміщенні структурних підрозділів лікарні запланована оптимізація розташування кабінетів у будівлі міської поліклініки. Адміністративні кабінети будуть перенесені в інші приміщення цієї будівлі. Новий головний лікар запевнив, що готовий перенести свій кабінет навіть на підвальний поверх – разом із колегами. На першому поверсі планується відкриття цілодобової лабораторії та функціонального відділення – для того, щоб пацієнт мав можливість в одному місці зробити аналізи та пройти діагностику. Поліклініка й надалі виконуватиме свої функції, але перейде на кабінетний тип роботи замість нинішнього розподілу по відділеннях. 

5. Збільшення кадрового складу

Антон Довгопол запевнив, що жоден медпрацівник не буде скорочений – наразі й так є певний дефіцит кадрів. Натомість він пообіцяв запросити на роботу колег, які готові працювати в медичних закладах Ірпінського регіону.

6. Будівництво нового медичного центру

У 2020 році розпочнеться будівництво нового чотирьохповерхового медичного центру по вул. Садовій. У бюджеті Ірпеня на 2020 рік на будівництво виділено 50 млн грн. Кінцева мета – розміщення лікарні на одній госпітальній базі в Ірпені.

Нагадаємо, Антон Довгопол був призначений на посаду керівника Ірпінської центральної міської лікарні 3 січня. Його кандидатуру одноголосно підтримали всі члени конкурсної комісії.  

Новому очільнику ІЦМЛ – 33 роки. Має дві вищі освіти – медичну та юридичну. Досі працював заступником головного лікаря Бородянської центральної лікарні. Проживає в Приірпінні, тож добре знає особливості медичної сфери регіону.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300