Новий корпус ірпінської школи №1 хочуть збудувати до 1 вересня

Photoeditorsdk Export 2019 12 17t192706.740

Новий корпус ірпінської школи №1 на 870 учнів міська влада хоче збудувати до початку навчального року й відкрити 1 вересня. Про це сьогодні, 17 грудня, заявив на засіданні виконкому Ірпінської міської ради (Київська область) перший заступник мера міста Олександр Маркушин.

Він нагадав, що в новому корпусі буде 27 класів. Будівельний проєкт передбачає спорудження спортивної й актової зали та розширення їдальні.  

«Ми будемо так прописувати технічне завдання, щоби ми могли відкрити корпус 1 вересня. Спортзал можемо відкрити через декілька місяців», – сказав Олександр Маркушин. За його словами, тендерну процедуру планують провести в лютому.

Маркушин наголосив, що новий корпус школи №1 «повністю зніме навантаження з центральної частини Ірпеня, розвантажить і 2-гу, і 12-ту школи».

Він повідомив, що на це будівництво в проєкті міського бюджету-2020 передбачено 80 млн грн. «Корпус буде будуватися виключно за гроші Ірпінської міської ради, за кошти з бюджету розвитку, бо від держави, з області немає співфінансування. Обіцяють, але поки, на жаль, не дають», – відзначив посадовець.

Він зауважив, що комунальні підприємства «Ірпіньводоканал» і «Теплоенергопостач» зможуть забезпечити водо- й теплопостачання нового шкільного корпусу: «Усі комунікації, всі потужності є».

Нагадаємо, новий корпус школи №1 матиме три поверхи. Проєктанти врахували вимоги щодо інклюзивності простору – щоб діти з особливими потребами комфортно пересувалися будівлею. 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300