Офіс Генпрокурора відкрив дисциплінарне провадження щодо ірпінського прокурора Пшика

84953804 2670189559934216 2468363699815972864 O 1536x1022

Офіс Генерального прокурора України відкрив дисциплінарне провадження стосовно прокурора Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Романа Пшика. Про це йдеться в рішенні від 22 січня ц. р., яке потрапило в розпорядження журналістів ITV.

У документі, підписаному членом кадрової комісії Офісу Генпрокурора з розгляду дисциплінарних скарг А. Я. Гнатівим, зазначається, що провадження відкрите в результаті розгляду дисциплінарної скарги першого заступника Ірпінського міського голови Олександра Маркушина про вчинення Пшиком дисциплінарного проступку.

У рішенні зауважується, що скарга була направлена на розгляд автоматизованою системою розподілу дисциплінарних скарг.

«Відкрити дисциплінарне провадження стосовно прокурора Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Пшика Р. М. Вказане рішення оприлюднити на офіційному веб-сайті Генеральної прокуратури України (Офісу Генерального прокурора)», – сказано в документі.

У скарзі Олександра Маркушина йшлося про невиконання (неналежне виконання) прокурором Пшиком службових обов’язків, порушення ним встановленого законом порядку подання декларації, вчинення дій, що порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у його об’єктивності, неупередженості та незалежності, а також у чесності та непідкупності органів прокуратури, грубе порушення правил прокурорської етики, незаконне втручання у службову діяльність інших посадовців.

Нагадаємо, прокурор Пшик став відомим громадськості у 2016 році, коли був затриманий за підозрою в одержанні хабаря в розмірі 375 тис. грн. Як повідомлялося, він отримав ці гроші для передачі в Ірпінський суд – як плату за зняття арешту з рахунків приватної компанії.

Ухвалою Печерського суду столиці від 1 вересня 2016 року Пшику було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або застави в розмірі 826 тис. грн. За інформацією джерела в прокуратурі Київської області, справа разом із обвинувальним актом розглядається Києво-Святошинським судом. Попри це, Пшик продовжує працювати в Ірпінському відділі Києво-Святошинської прокуратури. За даними джерела, на посаді Пшика тримає Києво-Святошинський прокурор Юрій Дмитрунь, змушуючи підписувати повістки та клопотання до суду щодо працівників Ірпінської міськради, які публічно заявили про тиск з боку Дмитруня.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300