Оголошено переможців «Всеукраїнського юнацького водного призу 2020»

Photoeditorsdk Export (35)

Стали відомі імена переможця та призерів екологічного конкурсу «Всеукраїнський юнацький водний приз 2020». Уже 10 років поспіль спонсором цього змагання екопроєктів є компанія «Ecosoft», яка працює в Ірпені.

Національний фінал конкурсу дослідницьких робіт відбувся 21—22 травня під гаслом «Вода та зміни клімату». Цього року він пройшов в онлайн-форматі. Для участі журі відібрало 30 найкращих робіт, присвячених науково-технічним та соціальним аспектам водокористування, а також водним проблемам, які спричиняє сьогодні зміна клімату.

Після захисту проєктів авторами оголосили переможців та призерів. Гран-прі отримав учень 11 класу Херсонського фізико-технічного ліцею Олег Бєлоус за проєкт платформи для вирощування екозелені. Тепер хлопець представлятиме свій проєкт у міжнародному фіналі конкурсу в Стокгольмі в серпні 2020 року.

Призерами «Всеукраїнського юнацького водного призу 2020» стали:

2 місце: Іноземець Анна, учениця 11 класу Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3, проєкт «Інтенсифікація очищення стічних вод з використанням кавітаційних процесів»;

2 місце: Панченко Роман, учень 9 класу Русанівського ліцею Дніпровського району м. Києва, проєкт «Дослідження зміни Дніпра в межах Києва дистанційними методами»;

3 місце: Власенко Олександра, учениця 10-А класу гімназії № 59 імені О.М. Бойченка м. Києва, проєкт «Тест-визначення сумарного вмісту важких металів у воді»;

3 місце: Тарасюк Марія-Луїза, учениця 11-А класу Українського медичного ліцею НМУ імені О.О. Богомольця (м. Київ), проєкт «Новий реагент комплексної дії з відходів виробництв для локальних систем водоочистки»;

4 місце: Біляк Олена, учениця 10 класу НВК «Школа комп’ютерних технологій – Львівський технологічний ліцей», проєкт «Автономна вітроенергетична установка для комплексних робіт на замулених водоймах».

Генеральний спонсор конкурсу в Україні — компанія «Ecosoft», яка вже вдесяте підтримує юних науковців — вручив подарункові сертифікати переможцю та призерам, а також відзначив усіх фіналістів та керівників проєктів цінними подарунками: глечиками для очистки води та пляшечками для води.  

«Підтримка юних науковців у таких проєктах є дуже важливою. Адже ми віримо, що серед них – майбутні Ілони Маски та Стівени Джобси. Вони мають розуміти, що їхня праця та старання не проходять даремно. Такі конкурси повинні надихати дітей на майбутні відкриття і досягнення. Тому «Ecosoft» і надалі обов’язково буде підтримувати «Всеукраїнський юнацький водний приз» і його учасників», — зазначає заступник виконавчого директора компанії «Ecosoft» Олена Усик.

Конкурс «Всеукраїнський юнацький водний приз» є національним етапом міжнародного змагання молоді «Стокгольмський юнацький водний приз», яке з 1997 року проводить Стокгольмський Міжнародний Водний Інститут під патронатом Шведської Королівської Родини. В Україні конкурс проходить із 2004 року, в ньому вже взяли участь понад 1 500 дослідницьких проєктів. Організовує конкурс в Україні Всеукраїнське водне товариство «WaterNet» за підтримки Посольства Швеції в Україні.


Підписуйтеся на новий Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

Сьогодні, 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

Сьогодні, 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

Сьогодні, 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

Сьогодні, 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

Сьогодні, 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300