Окупантові, який катував людей в Ірпені, оголосили про підозру

Img 20230125 Wa0005

Російському солдатові, якого у вересні взяли в полон на Херсонщині, а також його командиру повідомили про підозру. Вони знущалися, катували та імітували розстріли мирних жителів під час тимчасової окупації Ірпеня. Про це повідомляє Національна поліція України.

Поліцейські встановили, що у березні 2022 року єфрейтор збройних сил РФ, перебуваючи на посаді стрілка-розвідника 1 батальйону 104 полку 76 дивізії військової частини 32515, разом із командиром його відділення та іншими військовослужбовцями РФ зайшли на територію міста Ірпінь. Окупанти зайняли один із приватних будинків, де розгорнули свій штаб. В ході проведення так званої «зачистки», вказані військові проникли до одного з будинків, розташованого неподалік від їхнього штабу, та виявили в ньому двох місцевих жителів.

«Військові рф з мотивів нетерпимості до українського народу роздягнули їх били та допитували. Як з’ясувалося, це були охоронець і садівник, які працювали на території цього домоволодіння. В подальшому один із військовослужбовців приставив пістолет до голови потерпілого та здійснив декілька пострілів поряд з його вухом, імітуючи розстріл. Люди благали їх не чіпати, запевняли, що вони цивільні та не беруть жодної участі в бойових діях», — розповів старший слідчий в особливо важливих справах управління організації розслідування злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Головного слідчого управління НПУ Володимир Гнасевич.

Також за його словами, познущавшись з чоловіків, окупанти заборонили їм виходити з будинку під загрозою розстрілу. Лише приблизно через тиждень — після звільнення Ірпеня їм надали необхідну допомогу українські військові.

Повідомляється, що двом російським солдатам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) ККУ. Один окупант — Андрій Мєдвєдєв, 1990 року народження, отримав підозру у стінах СІЗО. Місце знаходження іншого фігуранта наразі встановлюється.

Російським загарбникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV—джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300