Олександр Маркушин: «2019 рік був щедрим на здобутки для Ірпеня»

Photoeditorsdk Export 2019 12 19t162706.286

2019 рік був результативним для Ірпеня, міській владі вдалося реалізувати те, що було заплановано. Про це заявив перший заступник мера Олександр Маркушин у коментарі 04597.com.ua щодо підсумків року.   

«Насправді, 2019 рік був щедрим на здобутки. Нам вистачило сил, і ми зробили все, що планували. Зокрема, йдеться про пріоритетні напрямки: дошкільну освіту та покращення життя містян», – зазначив Маркушин.

Він нагадав, що в поточному році було утеплено будівлі двох шкіл, збудовано сучасну їдальню в школі №2, спільними зусиллями відремонтовано три спортзали – у школах №№2, 3 і 17 (за програмою Фонду «Реал Мадрид»).

Важливим досягненням 2019 року Олександр Маркушин назвав будівництво нової частини набережної. За його словами, такої набережної, як в Ірпені, немає в жодному місті України: вона вражає не лише своїми розмірами, але й сучасністю; тут можна гуляти, кататися на велосипедах, скейтах і просто насолоджуватися пейзажем. Набережна стала одним із улюблених місць відпочинку ірпінців.

«На набережній залишилося доставити всі фігури, але це не головне. Ми запланувати створення трьох спортивних об’єктів. Ірпінчани неодноразово просили про створення футбольного поля, але цим ми не обмежимося: на набережній буде футбольне поля, баскетбольний та волейбольний майданчики. Маленькими кроками привчатимемо містян до здорового способу життя», – сказав Маркушин.

Він відзначив, що велика робота була проведенна у 2019 році на вулиці Пушкінській: її повністю оновили, проклали новий водогін і перепідключили до нього абонентів, зробили дощову каналізацію, замінили дорожнє покриття та облаштували тротуари. Також замінили старе освітлення на LED-ліхтарі та впорядкували п’ять місць для зупинок.

Олександр Маркушин наголошує, що особливо велику увагу протягом року приділяли оновленню прибудинкових територій – їх було аж 14. За словами посадовця, в той час як в Україні майже ніхто цим не займається, в Ірпені в старих житлових районах здійснюються ремонти пандусів, капітальні ремонти дахів та заміна вікон у під’їздах комунальних будинків. 

Також перший заступник мера наголосив, що у 2019 році  «Ірпіньводоканал» побудував у Гостомелі станцію очищення та знезалізнення води

Крім того, Олександр Маркушин нагадав, що в цьому році нарешті завершилася історія з викупом першого поверху будівлі в Гостомелі, в якій зараз розташована початкова школа №15. «З травня там розпочнуться ремонтні роботи, і ми сподіваємося, що вже у вересні діти зможуть там навчатися», – наголосив перший заступник міського голови.

Нагадаємо, Ірпінь став переможцем загальнонаціонального конкурсу «Місто інновацій» та був народжений Знаком народної пошани – орденом «За розбудову України». Церемонія нагородження відбулася 19 грудня в інформаційному агентстві «Укрінформ» у Києві. Від імені ірпінської громади нагороду отримав Олександр Маркушин.  

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300