Олександр Маркушин: «2021 рік буде роком розвитку медицини та освіти Ірпінської громади»

Photoeditorsdk Export 2020 12 31t182834.483

2021 рік буде роком розвитку медицини та освіти Ірпінської територіальної громади. Про це заявив міський голова Олександр Маркушин в інтерв’ю інформагентству ITV та інтернет-виданню 04597.com.ua.

«У третьому кварталі ми плануємо відкрити наш новий медичний центр. Уже підписаний договір із державою на поставку обладнання на 120 млн грн. Цей медичний центр в Ірпені буде серцем медицини всього Бучанського району», – сказав Маркушин. Він нагадав, що в новобудові буде працювати відділення невідкладних станів, інфарктно-інсультний блок, дитячий стаціонар, пологовий будинок із дитячою реанімацією, гінекологія тощо.

Міський голова зазначив, що на базі терапевтичного відділення Ірпінської центральної міської лікарні не пізніше середини лютого має відкритися відділення для лікування пацієнтів із коронавірусною хворобою на 60 багатофункціональних ліжок. Усі вони будуть забезпечені киснем. Для цього вже прокладено мережу та придбано кисневий генератор. У відділенні діятимуть дві палати інтенсивної терапії, у кожній із яких буде по 8 ліжок. «Багатьом людям із усього нашого регіону ми зможемо надати допомогу, і я впевнений, що ще багато життів ми врятуємо», – наголосив Олександр Маркушин.

За його словами, в новому році в Ірпені з’являться дві нові амбулаторії сімейної медицини. Зокрема, одна з найбільших амбулаторій буде відкрита на вулиці Університетській. Крім того, окрема амбулаторія потрібна для обслуговування жителів мікрорайонів Романівка та Стоянка. Її планують облаштувати в новому житловому масиві біля «Ірпіньводоканалу». «Відкриємо там амбулаторію сімейної медицини, яка буде локально обслуговувати той мікрорайончик та Стоянку й Романівку. Бо зараз людям незручно звідти їхати до вулиці Михайлівської або Садової в амбулаторію. Ми повинні це питання вирішити, і воно буде вирішене у 2021 році», – сказав мер.

Після того, як дитячий стаціонар переїде в новий медичний центр, у будівлі на вул. Давидчука, яку він зараз займає, відкриється дитсадок.

«Корінні мешканці нашого міста пам’ятають, що раніше там був один із найбільших садочків, і ми заново його (це приміщення) переробимо під дитячий садочок, який буде вміщувати до 400 дітей. Там величезна територія, вона на сто відсотків буде закріплена за дитячим закладом. Нам треба буде тільки зробити внутрішній ремонт, поставити на вулиці альтанки, збудувати ігрові майданчики і відкрити цей найбільший у місті садочок. Прорахунок уже є – це приблизно 25 млн грн. І це можна зробити за пів року», – сказав Маркушин.

Ще один дитсадок – на 240 дітей – планують збудувати на перехресті вулиць Університетської та Київської, де зараз стоїть невеликий дошкільний заклад «Віночок».

Міський голова зауважив, що 1 вересня відкриється новозбудований корпус школи №1 на 28 класів, де будуть навчатися майже 900 учнів. Там працюватимуть два спортивні зали, бібліотека, їдальня, актова зала. На нульовому поверсі корпусу розміститься Ірпінський центр позашкільної освіти.

У 2021 році почнеться будівництво початкової школи зі спортивною й актовою залами та їдальнею на території ліцею №3 по вулиці Северинівській. Відкриття очікується через два роки.   

За словами Маркушина, в селах, які приєдналися до Ірпінської громади, освітня сфера теж відчує підтримку.

«У Козинцях є невелика школа, яка перейшла до нашого управління освіти. Ми робимо зараз проєкт добудови цієї школи: плануємо добудувати спортивну залу, актову залу та їдальню. Для того, щоби ця школа могла конкурувати зі школою в Немішаєвому (а багато мешканців Козинців та Діброви возять дітей у Немішаєве), ми повинні її розбудувати і зробити її закладом європейського зразка і європейської якості», – сказав мер.

Також у новому році має бути завершене будівництво нового дитсадка в Михайлівці-Рубежівці, який почали зводити у 2020-му. «Довгобудів серед садочків та шкіл не може бути. Ми повинні дофінансувати це будівництво на 20%. З нашого бюджету розвитку ми це можемо зробити й обов’язково дофінансуємо. І я вважаю, що на осінь ми відкриємо цей садок», – підкреслив Олександр Маркушин.

Він нагадав, що у 2020 році в Ірпені відкрили два новозбудовані дитсадки та дві амбулаторії сімейної медицини, а також за 19 днів провели реконструкцію інфекційного відділення міської лікарні.  


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300