Олександр Маркушин: «Чорні реєстратори» незаконно передали під багатоповерхову забудову землі лісового фонду

Imgonline Com Ua Bigpicture Ry41sbdlggi

Реєстратори Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) незаконно передали в приватну власність під багатоповерхову забудову дві ділянки земель лісового фонду загальною площею понад 8 га, розташовані на території Ірпінської громади. Про це заявив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

«Поки ірпінці щедрували і зустрічали Старий Новий рік, відбулася спроба привласнення земель лісового фонду в нашій громаді. Сьогодні нам стало відомо, що дві земельні ділянки загальною площею понад 8 га, які належать до земель державного лісового фонду та знаходяться в межах території Ірпінської міської громади, так звані «чорні реєстратори» передали у приватну власність із цільовим призначенням під багатоповерхову забудову», – повідомив мер.

За його даними, незаконна оборудка була проведена вчора, здійснили її реєстратори з інших регіонів України.

«Працювали два реєстратори: Касяненко Марина Анатоліївна з Кіровоградської області та Мельник Інна Віталіївна з Харківської області. За інформацією, яку ми отримали з достовірних джерел, обидві представниці Держгеокадастру діяли на підставі підроблених державних актів 2001 року», – розповів Маркушин.

Він підкреслив, що, «віддавши землі державного лісового фонду в приватні руки та ще й зі зміненим цільовим призначенням, Держгеокадастр вийшов за межі своїх повноважень та порушив земельне законодавство».

«Ми уже готуємо подання в правоохоронні органи з повідомленням про цей ганебний злочин зі сторони Держгеокадастру. Також звертаємося до Державного агентства лісових ресурсів, яке є розпорядником згаданих земель, із вимогою також невідкладно звернутися до правоохоронних органів та суду для скасування рішень «чорних реєстраторів». Як бачимо, поки місцеві псевдоактивісти з подачі електоральних невдах кричать про землі «не в межах Ірпеня», зацікавлені особи тихенько роблять свою справу, на якій зароблять мільярди. Тому закликаю зараз усіх, кому справді не байдуже наше місто, активізуватися і допомогти повернути землі лісового фонду у власність держави. А «чорних реєстраторів» попереджаю про відповідальність за такі дії. Ми просто так це не залишимо і контролюватимемо питання аж до моменту оголошення вироків «чорним реєстраторам»», – наголосив Олександр Маркушин.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300