Олександр Маркушин і керівник енергокомпанії намітили шляхи вирішення проблеми відключень світла в Ірпені

Photoeditorsdk Export 2022 02 07t205119.570

Сьогодні в ході зустрічі Ірпінського міського голови Олександра Маркушина з керівником компанії «ДТЕК Київські регіональні електромережі» Віталієм Шайдою обговорювалася проблема частих і тривалих відключень електроенергії в місті та були намічені шляхи її вирішення. Про це мер Ірпеня повідомив на своїй сторінці у фейсбуці та на телеграм-каналі.

«Сьогодні разом із представниками низки ОСББ Ірпеня та депутатом ІМР Максимом Плешком мали серйозну розмову з головою компанії «ДТЕК Київські регіональні електромережі» Віталієм Шайдою. Говорили про наболіле. І ви добре знаєте про що я. Мешканці Ірпеня втомилися (і це логічно!) від того, що у них, буває, по 3–4 дні поспіль відсутня електроенергія. Люди сплачують компанії-електропостачальнику за послугу в повному обсязі і вчасно, а самим доводиться сидіти годинами, а то й по кілька діб без світла», – зазначив Маркушин.

Він назвав дві причини виникнення такої ситуації.

«Перша – ситуативне перевантаження мереж. Як пояснив пан Шайда, до прикладу, коли сталася остання з найсерйозніших аварій, вони помітили різкий стрибок рівня використання електроенергії. Зазвичай це відбувається, коли люди масово вмикають електрообігрівачі чи інші електроприлади. І подекуди застарілі мережі та обладнання не витримують. Друга причина – невиконання деякими місцевими забудовниками технічних умов. І якщо перша причина створює чверть проблем з електроенергією в Ірпені, то друга – решту 75% випадків. Основна маса порушників – в районі вулиці Університетської та парку «Центральний»», – повідомив мер.

«Я уже обдзвонив забудовників ЖК «Карат», ЖК «Талісман», ЖК «Сяйво», ЖК «Ютландія», ЖК «Жасмін», ЖК «Центральний», ЖК «Синергія» і повідомив наступне: я даю їм рівно місяць на впорядкування та виконання всіх технічних умов з електропостачання їхніх житлових комплексів. Через місяць ми спільно з ними, представниками ДТЕКу та громадськості зустрінемося за круглим столом і вони публічно, дивлячись людям в очі, відзвітують про те, що зроблено і наскільки виконано ТУ по кожному з їхніх житлових комплексів. Якщо забудовник не захоче афішувати технічні умови, ми будемо витребовувати їх через прокуратуру. Якщо забудовник не виконає всі належні ТУ та умови для того, щоб у людей, які живуть у зведеному ним ЖК, не було проблем з електропостачанням, такий підприємець більше не отримає жодних дозволів на будівництво в Ірпінській громаді. Крапка», – наголосив міський голова.

За його словами, зі свого боку Віталій Шайда запевнив, що компанія має намір протягом весняно-літнього періоду здійснити оновлення проблемних ділянок своїх мереж в Ірпені. Також розглядається питання щодо проєктування та будівництва додаткової підстанції «Ірпінь-2» в районі Стоянки.

«Виконання цих обіцянок я теж беру на особистий контроль. Дякую Віталію Шайді та представникам компанії «ДТЕК Київські регіональні електромережі» за те, що нас чують, розуміють потреби клієнтів, проблеми нашої громади і, наскільки я бачу, мають бажання їх вирішувати», – відзначив Олександр Маркушин.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300