Олександр Маркушин і Володимир Карплюк поклали квіти до пам’ятника Анні Київській у Франції (фото, відео)

Photoeditorsdk Export

Сьогодні в рамках робочого візиту в Париж Ірпінський міський голова Олександр Маркушин і голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк разом із Послом України у Франції Вадимом Омельченком узяли участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятника Анні Київській.

«Анна Київська – королева Франції, донька князя Ярослава Мудрого, онука Володимира Великого. Вона – перша зафіксована в історії емігрантка з України до Західної Європи, яка стала видатною особистістю і зробила значущий внесок у розвиток європейської культури й духовності. Тож дуже символічно, що ми зібралися біля її пам’ятника разом із представниками української діаспори, українцями, які у цей важкий час знайшли безпечний прихисток у Франції та людей, які сьогодні дуже допомагають Україні. Від імені Ірпінської громади подякував французам за підтримку нашої країни та за їхні відкриті серця і домівки для українських жінок і дітей, які були змушені покинути Батьківщину», – написав мер Ірпеня на своїй сторінці у фейсбуці.

«Анна Київська – одна із найвідоміших українських жінок та одна із найвідоміших українських політиків. У 1051 році Анна Ярославна одружилася з французьким монархом Генріхом І і стала королевою Франції. З того часу в Європі королеву Анну знали як мудру й освічену правительку. Вона володіла грецькою й латиною, вела листування з папою Римським. Зверніть увагу, це було за 100 років до заснування москви! Сьогодні, покладаючи квіти до пам’ятника Анні Київській, відчув особливу гордість за нашу націю і ще дужчу впевненість у нашій перемозі!» – зазначив зі свого боку Володимир Карплюк.

Нагадаємо, вчора Олександр Маркушин запросив ірпінців і всіх українців, що зараз перебувають у Парижі, відвідати фотовиставку «Зруйнований, але нескорений Ірпінь», яка відкриється в середу, 8 червня, і триватиме два тижні. 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300