Олександр Маркушин обговорив із главою Бундестагу можливість допомоги Німеччини у відбудові Ірпеня (фото)

280196716 424860299639049 5617619831220762416 N

Сьогодні, в День пам’яті та примирення, Ірпінь відвідала Президентка німецького Бундестагу Бербель Бас. Під час зустрічі міський голова Олександр Маркушин обговорив із нею перспективу допомоги ФРН у відбудові Ірпеня.

«Дуже конкретно обговорили можливість точкової допомоги Німеччини у відбудові зруйнованих інфраструктурних об’єктів в Ірпені. Вже наступного тижня передамо проєкти та кошториси відновлення Ірпінського ліцею №3, дитсадка «Радість», ДЮСШ, стадіону «Чемпіон» та Будинку культури. Щиро дякую пані Бас за таку предметну розмову», – зазначив Маркушин на своїй сторінці у фейсбуці.

За його словами, він також подякував Німеччині за підтримку українського народу – «зокрема, розповів про тісну співпрацю з містом-побратимом Борною та широку підтримку ірпінців меркою Борни пані Сімоне Людтке».

Як повідомлялося, також сьогодні Ірпінь відвідали Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та Президент парламенту Норвегії Масуд Гаракхані.

Нагадаємо, після звільнення Ірпеня місто відвідав Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш та ціла низка очільників і представників парламентів та урядів європейських країн, зокрема Швейцарії, Данії, Німеччини, Польщі, Чехії, Румунії, Литви, Латвії, Естонії, Північної Македонії, Грузії, Молдови.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300