Олександр Маркушин: «Пам’ятник Тарасові Шевченку в Ірпені – один із найунікальніших у світі»

158642575 1861391097369426 3228387890577845751 O

Пам’ятник Тарасові Шевченку в Ірпені – один із найунікальніших у світі. Про це сьогодні після покладання квітів до монумента написав на своїй сторінці у фейсбуці міський голова Олександр Маркушин.   

«Сьогодні біля підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку в Ірпені багато квітів. 9 березня 207 років тому народився легендарний український Кобзар. Прийдіть і ви на центральну площу міста, поклоніться та помилуйтеся одним із найунікальніших пам’ятників Шевченку у світі. І це визнають усі, хто приїжджає в Ірпінь», – зазначив мер.

Він зауважив, що «ця скульптура, встановлена у 2017 році, зображує Кобзаря не суворим змореним старцем, яким ми звикли його бачити, а молодим юнаком, з пензлем у руках, натхненними очима та невимовним бажанням у них жити і творити».

«Позаду Шевченка – символічна палітра із зображенням його найвідоміших літературних образів. Автори цього шедевру – скульптори Борис Крилов та Олесь Сидорук. І сьогодні щиро дякую меценатам Володимиру Карплюку і Володимиру Співаку, за чиї кошти він був встановлений. З Днем народження, Тарасе!» – написав Олександр Маркушин.   

Нагадаємо, сьогодні на центральній площі міста відбувся мітинг-реквієм із нагоди дня народження Тараса Шевченка.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300