Олександр Маркушин пояснив, чому соціальне житло в Ірпені будуватимуть на території санаторію «Ластівка» (відео)

Photoeditorsdk Export 2022 05 16t133253.986

Депутати Ірпінської міськради прийняли до комунальної власності міста та надали дозвіл на розробку детального плану території колишнього санаторію «Ластівка» на вул. Пушкінській, 80, де споруджуватиметься житловий комплекс для людей, оселі яких були зруйновані. Днями цю ділянку передала місту обласна рада.  

Міський голова Олександр Маркушин пояснив, що соціальне житло потрібно будувати саме на цій ділянці, а не на місці будинків, які будуть зносити.

«Це певна процедура: мінімум пів року триватиме отримання всіх дозволів, потім демонтаж.  Зараз стоїть завдання – вже до Нового року почати заселення там людей, бо їм ніде жити. Є люди, які живуть у гаражах. Я приходив до людей, у яких залишилося пів гаража, вони натягнули плівку і живуть там. Ми повинні рухатися, бо ті люди, які залишилися без житла, чекають, щоб ми їм допомогли, і ми не можемо їх зрадити. Як ми не зрадили наших мешканців, захищаючи Ірпінь і Україну, так ми не повинні зрадити й зараз. Вони чекають дуже швидких рішень, чекають житла. Я хочу, щоб ми – наш депутатський корпус і громада – були в цьому єдині», – наголосив мер.

Він також різко розкритикував заяви про те, що з будівництвом нового ЖК не слід поспішати.   

«Ви поясність це нашим хлопцям, які воювали в Ірпені і втратили житло. Ви поясніть це бабусям, у яких нічого не було, вони все життя заощаджували на цю квартиру, і зараз їм ніде жити. Або поясніть жінкам тих 37 хлопців із Ірпеня, які загинули – у половини немає житла, бо їхній приватний чи багатоповерховий будинок зруйнований. І якщо хтось буде заважати там будувати за програмою Президента, в мене є всі сили і засоби навести там порядок, і поліція наведе цей порядок разом із нами», – підкреслив міський голова.   

«Пророблена величезна робота – нам передали і землю, і майно. І я хочу подякувати депутатам обласної ради, подякувати нашій обласній військовій адміністрації за те, що підтримали мене й погодили будівництво в нас 50 тисяч квадратних метрів житла замість зруйнованого. Хочу подякувати (представникам) Офісу Президента Володимира Зеленського, зокрема Кирилу Тимошенку, які виїжджали, дивилися і погодили будівництво в нашому місті нового комплексу приблизно на тисячу квартир», – відзначив Маркушин.

За його словами, йдеться про спорудження сучасного і зручного для проживання ЖК.

«Зробимо його максимально зручним і максимально красивим. На цій території буде комунальний садочок, 100% паркомісць. Змоделюємо так, щоб це було не гетто, а нормальний новий мікрорайон нашого міста», – сказав мер.

Він також зазначив, що при проєктуванні нового комплексу враховуватиметься думка депутатів міськради та громадськості міста, зокрема проводитимуться консультації з представниками квартального комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що працює в Ірпені? (медзаклади, магазини, послуги тощо)

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300