Олександр Маркушин розповів, як проходить відновлення Ірпеня (відео)

Без імені (1)

На сьогодні в багатоповерхових будинках в Ірпені завершено поточні ремонти майже 90% покрівель, які постраждали від обстрілів, та замінено близько 70% пошкоджених вікон. Крім того, завершуються ремонтні роботи у школах міста, які підлягають ремонту, а також заміна зруйнованих інженерних комунікацій. Про це розповів в ефірі телеканалу «Freeдом» Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

«Роботи по місту йдуть щодня, ми щодня робимо об’їзд, контролюємо підрядників, підганяємо підрядників, тому що вже зима», – зазначив мер.

За його словами, заміна вікон у житлових будинках не припинятиметься протягом найближчих місяців, «тому що роботи дуже-дуже багато».  

Міський голова повідомив, що в семи ірпінських багатоповерхівках буде проведений капітальний ремонт за президентською програмою «United24». Також до цієї програми потрапив стадіон «Чемпіон» – кошти на його реконструкцію вже практично зібрані.

«Закінчуємо ремонт школи №2, щоб наступного тижня дітки вже почали там навчатися», – розповів Маркушин.

Він повідомив, що міська влада залучає донорів і для відновлення освітніх закладів, які зазнали великих руйнувань і потребують капітальної реконструкції або повної відбудови. Зокрема, зараз проводяться тендери на відбудову зруйнованого ліцею №3 і дитсадка «Радість».

«ЮНІСЕФ проводить тендер на відновлення ліцею. Уряд Литви виділив 3 мільйони євро на відбудову садочка, також іде тендерна процедура, і, я думаю, з січня вже почнуться роботи», – сказав мер.

Він також відзначив, що вже готовий проєкт відбудови дитсадка «Веснянка», і наразі відбувається пошук фінансування.

Крім того, міський голова поінформував, що до кінця року планується проведення демонтажу щонайменше 10 багатоквартирних будинків.

«Один будинок уже демонтували повністю, зараз триває знесення другого, і наступного тижня буде демонтаж третього. До кінця року ми хочемо демонтувати як мінімум 10 будинків, і, відповідно, відразу будемо готувати проєкти на нове будівництво. Один проєкт уже робиться – він 50% готовий. І, звичайно, потім ми будемо звертатися і до держави, і до інвесторів, щоби повністю відбудувати будинки», – сказав Маркушин.

При цьому він зауважив, що проєкти всіх нових будинків передбачатимуть облаштування бомбосховищ.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300