Олександр Маркушин вручив Ірині Коляденко та її тренеру сертифікати на 100 тис. грн

Photoeditorsdk Export 2021 08 26t111604.265

Ірпінська борчиня Ірина Коляденко, яка завоювала бронзову медаль на цьогорічній Олімпіаді, та її наставник – заслужений тренер України Володимир Яременко – отримали від Ірпінської міськради сертифікати на 100 тис. грн. Сьогодні перед сесією ради їх урочисто вручив спортсменам міський голова Олександр Маркушин.  

«Ми й надалі будемо підтримувати нашу Ірину Коляденко, будемо допомагати готуватися до нової Олімпіади у Франції. А на наступну сесію винесемо питання про присвоєння їй звання Почесної громадянки міста Ірпінь, бо Ірина прославляє наше місто», – сказав мер.  

Привітати Ірину Коляденко та її тренера приїхали народні депутати України Андрій Клочко, Олександр Санченко, Олександр Горобець і Жан Беленюк – чемпіон Олімпійських ігор, а також заступник голови Київської ОДА Олег Торкунов.

Усі присутні у своїх виступах відзначали шляхетний вчинок ірпінської спортсменки, яка вчора віддала сім’ї свого тренера подаровану їй облдержадміністрацією квартиру.

«Це був безпрецедентний випадок в Україні. Ірпінь не міг стояти осторонь, і ми дали ще одну квартиру нашій олімпійській медалістці», – зазначив Олександр Маркушин. Квартиру для Ірини в ірпінській новобудові подарували Товариство «Відважних» та Інвестиційна група «Molodist».

Нагадаємо, 22-річна Ірина Коляденко завоювала бронзову медаль на Олімпійських іграх у Токіо 4 серпня. Ірина – майстриня спорту України міжнародного класу, чемпіонка Європивіце-чемпіонка світу, бронзова призерка світових першостей і чемпіонату Європи, кількаразова чемпіонка України, володарка Кубка України, переможниця і призерка низки всеукраїнських і міжнародних турнірів.

17 серпня Президент України Володимир Зеленський вручив Ірині Коляденко орден княгині Ольги ІІІ ступеня, а Володимиру Яременку присвоїв почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури та спорту України». 

                                                              
Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300