Олександр Маркушин закликав ірпінців із розумінням поставитися до посилення карантинних заходів

Photoeditorsdk Export 2021 03 16t194905.719

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин закликав жителів громади з розумінням поставитися до посилення карантинних заходів – зокрема, до запровадження в школах дистанційного навчання. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

«Друзі, добре розумію ваше занепокоєння щодо дистанційного навчання школярів. Але зрозумійте: хворі майже 30% педагогів наших шкіл. Адміністрація уже не має кого ставити на заміни. Зараз йдеться про убереження здоров’я і життя наших вчителів й запобігання ще більш стрімкого поширення інфекції. Адже діти зазвичай хворіють безсимптомно і є прямими переносниками ковіду!» – зазначив мер.

Він наголосив, що «медична система регіону працює на межі своїх можливостей». «Хворіє багато лікарів, деякі повторно! Інфекційка переповнена. Лікарі в амбулаторіях приймають по 200 пацієнтів на день. Якщо зараз не спрацювати на упередження ситуації, то, за прогнозами епідеміологів, буде гірше. Що ми будемо робити, якщо захворіє ще більше педагогів? Лікарів? Багато хто з них – люди середнього і старшого віку. А у нас не буде можливості під’єднати їх до кисневих систем через брак місць – як це є зараз в областях в червоній карантинній зоні», – підкреслив міський голова.

«Тому дуже прошу із розумінням поставитися до цієї ситуації. Зараз йдеться про життя людей! Будьмо людяні і толерантні. Дякую кожному!» – додав він.

Нагадаємо, рішення про посилення карантинних заходів у зв’язку з різким зростанням захворюваності на COVID-19 сьогодні ухвалила ірпінська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Школи й ліцеї переходять на дистанційне навчання до 5 квітня.

                                                                           
Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300