Олександр Маркушин закликав запалити сьогодні свічки в пам’ять про дітей, убитих рашистами

Svecha Cut Photo1

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин закликав мешканців громади сьогодні, в День захисту дітей, запалити свічки в пам’ять про маленьких українців, які стали жертвами російської агресії.

«Від початку війни, за офіційними даними, Україна втратила 243 дитини. Серед них – і діти з Ірпінської громади. Трирічна дівчинка, яка зазнала важких травм під час бомбардування Ірпеня у перші дні війни. 12-річний Іван Меть, який разом із мамою загинув під обстрілами і був похоронений у сквері Матері. Життя учениці 4 класу Ірпінської школи №12 Аліси Перебийніс зупинилося під час евакуації у Романівці. Тоді рашисти жорстоко обстріляли людей, які намагалися врятуватись. Ігор Денчик, учень 9 класу Михайлівсько-Рубежівської школи разом зі своєю родиною потрапив під обстріл ворогів у Бучі… А скільки імен і фактів ми ще не знаємо. Друзі, прошу сьогодні запалити у своїх домівках свічки пам’яті для всіх маленьких українських янголів, яких вбили рашисти. Можна забути зруйнований бетон, але вкрадені життя наших дітей і наших рідних та близьких – ніколи!» – написав мер на своїй сторінці у фейсбуці.   

Він наголосив, що від рук рашистів в Ірпені постраждали практично всі заклади освіти.  

«Пошкоджено всі дитсадки, значних руйнувань зазнав ліцей №3, без їдальні залишилася Ірпінська школа №2, понівечено школи №1, 12, 17, постраждав Центр позашкільної освіти. Вщент зруйновано дитячо-юнацьку спортивну школу і стадіон, де займалися спортом тисячі наших дітей. Зараз ми стукаємо у всі двері, просимо всіх, кого лише можливо, щоб встигнути до 1 вересня хоча б частково відновити всі ці будівлі і забезпечити нашим дітям достойні умови для якісної освіти», — зазначив Олександр Маркушин.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300