Олександр Маркушин закликав жителів Ірпінської громади активніше вакцинуватися

Photoeditorsdk Export 2021 09 07t110216.426

Прогнози експертів щодо третьої хвилі епідемії коронавірусу почали справджуватися, і мешканцям Ірпінської громади варто активніше вакцинуватися. Про це написав на своїй сторінці у фейбуці міський голова Олександр Маркушин.  

«Вже зараз ми бачимо, як зростає щоденна статистика кількості захворювань на Covid-19 в Україні. Спостерігаємо невтішну тенденцію і в Ірпінській громаді. Якщо ще в липні наші медики фіксували 2–4 підтверджених випадки на тиждень, то зараз їх вже близько 20. На сьогодні в інфекційному відділенні Ірпінської лікарні пацієнтами з ковідом зайнято вже понад 40% ліжок, а ще у липні їх було не більше 10%», – зазначив мер.

За його словами, міська влада робить усе можливе, аби вберегти громаду від епідемії та запобігти черговому повному локдауну.

«Наша інфекційка забезпечена усім необхідним обладнанням, зокрема 17-ма апаратами ШВЛ, 3 з яких ми закупили цього року. Також нещодавно додатково придбано 10 моніторів пацієнта, 10 інфузоматів, обладнання для парентерального харчування. Завдяки відкритій навесні власній кисневій станції до 100 ліжкомісць безперебійно поставляється кисень, який життєво потрібен при лікуванні коронавірусу», – розповів Маркушин.

Він відзначив, що «на сьогодні Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги – в лідерах за кількістю проведених вакцинацій на Київщині та у всій Україні».

«Наші лікарі вже вакцинували понад 50 тисяч осіб. Але цього все ще недостатньо. Для отримання колективного імунітету щеплення мають отримали понад 80% населення регіону. До речі, маємо яскравий приклад ефективності масової вакцинації: у місті Моршин на Львівщині станом на початок серпня було вакциновано більше 66% населення, і там вже тоді не фіксували жодного випадку ковіду! Тому я звертаюся до всіх мешканців Ірпінської громади. Давайте згуртуємося і теж покажемо, як спільно громадою можна протидіяти коронавірусу! В кожній із наших амбулаторій працюють пункти щеплень, а на вул. Садова, 38 у кабінеті №314 діє Центр масової вакцинації, де можна легко і швидко отримати щеплення. За додатковою інформацією телефонуйте +380(4597)95255 або заходьте на сайт ІЦМСД», – закликав міський голова.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300