Оперуповноваженому Бучанського відділення поліції повідомили про підозру в хабарництві й шахрайстві

Photoeditorsdk Export 2021 01 14t143837.128

Оперуповноваженому Бучанського відділення Ірпінського відділу поліції, якого в жовтні минулого року викрили як учасника корупційного злочину, повідомили про підозру. Про це інформує Київська міська прокуратура.

Як зазначається, оперуповноважений разом зі слідчим Бучанського відділення поліції вимагали в чоловіка, підозрюваного у вчиненні крадіжки, 4000 доларів за те, що вони не звертатимуться до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також домовляться з прокурором, аби крадій уник ув’язнення, уклавши угоду про визнання винуватості.

19 жовтня після одержання другої частини хабаря (3 тис. 600 доларів) слідчий був затриманий, йому повідомили про підозру. Тепер за результатами проведених слідчих дій оголошено підозру й оперуповноваженому. Йому інкримінують «пособництво у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, підбурювання до надання неправомірної вигоди особі, яка займає відповідальне становище, а також спробу шахрайського заволодіння чужим майном, вчинену за попередньою змовою групою осіб».

Вирішується питання щодо відсторонення поліцейського від посади та обрання запобіжного заходу.

Викрили хабарників працівники столичної прокуратури спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань та співробітниками СБУ.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300